Castelul Herblingen

Castelul Herblingen a fost construit in secolul al 13-lea pe locul unei vechi fortificatii. El a schimbat proprietarii de multe ori, a fost gajat pentru datorii si a cazut in mainile austriecilor. Numai in ultimele doua secole, a schimbat peste 25 de proprietari. Iar acum castelul este in proprietate privata. In mod repetat, castelul a fost reconstruit. Sunt pastrate zidurile medievale si turnurile, curtea.

Castelul Hagenville

Acesta este unul dintre cele mai bine pastrate castele pe apa din Elvetia. Prima mentiune a acestui castel dateaza din secolul al XIII-lea, cand proprietarul sau Rudolf Hagenville a plecat in Cruciada sub steagurile lui Frederic II. Campania nu a avut succes, Rudolph s-a intors inapoi, el nu a avut mostenitori si, prin urmare, a lasat castelul abatiei St. Gallen. Acest lucru era foarte frecvent in acele timpuri. Abatia a inchiriat deseori castelul mai multor nobili maestri. In timpul razboiului de 30 de ani, trupele suedeze au fost stationate aici. Iar in secolul XVIII, castelul a devenit resedința de vara a staretului manastirii Sf. Gallen. Castelul apartine in continuare abatiei.

Castelul Unterhof

Anticul turn central al castelului a fost construit in 1186, zidurile au fost ridicate in jurul lui in 1294 si a aparut castelul Unterhof, primul proprietar a caruia a fost Johann Truchssessen. Urmasii sai au detinut castelul pana in 1460. Dupa aceea, castelul a schimbat proprietarii foarte des. In 1990-1992, castelul a fost reconstruit.

Castelul Werdenberg

Castelul Werdenberg a fost fondat de Rudolf von Montfort in 1230. In 1404, austriecii l-au capturat. In secolul urmator, a apartinut fie orasului Lucerna, fie abatiei Sf. Gallen. In 1835, castelul a fost achizitionat de seful familiei Hilti si a infiintat in castel o farmacie si un cabinet medical. Frida Hilty a lasat castelul mostenire abatiei Sf. Gallen.

Castelul Werdenberg

Castelul Werdenberg – curtea interioara

Castelul Wartensee

Vechiul turn rezidential al castelului Wartensee (in imaginea din stanga) a fost construit in 1243 sub cavalerul Heinrich von Wartensee. Castelul era castelul de familie. Dar in 1372 a murit ultimul barbat din acest neam, iar mostenitoarea, Clara von Wartensee, s-a casatorit cu Walter Blarera. Castelul a ramas in mainile acestei familii pana in 1791. In 1843, castelul a fost achizitionat de compozitorul englez Baron Robert Lucas Persal de Wilsbridge. El a reconstruit cea mai mare parte a castelului intr-un stil pseudo-gotic. Acum castelul apartine ramurii familiei Blarer – familia Basler.

Castelul Hegi

Prima mentiune a castelului Hegi ca mosie a familiei nobile von Hegi dateaza din 1225. In 1460, ultimul reprezentant al familiei, Hugo Heghi, a murit, lasand castelul fiicei sale Barbara, care s-a casatorit cu Jacob von Hohenlandenberg si a nascut doi fii – Hugo si Ulrich. Ei au fost cei care au reconstruit complet castelul si i-au dat un aspect modern. Sub conducerea lor, castelul era inconjurat de un zid de piatra, au fost construite turnuri laterale, Casa Cavalerului si capela. Din 1587, castelul a fost detinut de orasul Zurich, iar din 1798 a devenit din nou o proprietate privata. Din 1915 pana in 1947 Proprietarul castelului a fost Friedrich Heghi, dar din 1947 castelul apartine orasului Winterthur.

Castelul Lenzburg

Prima mentiune a castelului Lenzburg dateaza din 976, cand contele Bero din Aargau si-a sarbatorit aici nunta. Pe atunci castelul era inca din lemn. Dar in secolul XI a devenit din piatra. Apoi a apartinut unui vasal credincios al imparatului Frederick Barbarossa, iar dupa moartea atat a vasalului, cat si a imparatului, a trecut la fiul imparatului – Otto, care s-a stabilit aici si chiar si-a luat titlul de contele Otto von Lenzburg. In acest moment, in jurul castelului creste si un oras cu acelasi nume. Dupa moartea contelui Otto, castelul a schimbat adesea proprietarii. In secolele XIII-XIV, castelul a fost puternic reconstruit. Din 1433, castelul apartine orasului Berna.

Castelul Lenzburg

Castelul Lenzburg

Facebook Comments Box