Cei mai multi dintre noi la mentionarea Elvetiei ne gandim imediat la ciocolata populara elvetiana. Cu toate acestea, nu toata lumea stie ca in aceasta tara ciocolata a aparut sub forma de tableta. Aceasta tehnologie si principiul de fabricatie au fost inventate si introduse de cofetarul D.Peter in 1825.

Dupa 5 ani, un alt cofetar – R. Lindt, care mai tarziu a devenit faimos in intreaga lume, a creat productia de ciocolata turnata.

Aceasta oportunitate a aparut datorita faptului ca a aparut o presa speciala, in care era plasata masa de ciocolata. Reteta clasica de ciocolata include trei componente, care sunt de baza – lapte, unt de cacao si, desigur, praf de cacao. Restul ingredientelor, fie ca sunt nuci, stafide, orez aeros sau orice altceva, sunt adaugate pentru a face gustul mai saturat. Cu toate acestea, nu cu acest lucru se limiteaza procesul de fabricare a ciocolatei bune. Atat SUA, cat si multe tari europene ar fi depasit de mult Elvetia si ar fi pe primul loc la producerea de ciocolata de ultima generatie. Cu toate acestea, ei nu cunosc secretul si nimeni altcineva, cu exceptia elvetienilor, nu-l cunosc. In ce consta: in aerul pur sau in laptele cu aroma de iarba de pajiste? Nimeni nu stie sigur. Cele mai populare branduri de ciocolata elvetiana sunt „Nestle”, „Tobler” si „Lindt”. Cu toate acestea, exista multi alti producatori de ciocolata care nu fac productie in masa.

Locuitorii din Elvetia numesc bomboanele de ciocolata – praline. Aceste dulciuri sunt intotdeauna ambalate intr-o cutie frumoasa si eleganta, astfel incat acestea sunt foarte populare in randul turistilor. Acest lucru este foarte logic, deoarece aceste dulciuri nu numai ca vor aduce placere prin gustului lor minunat, ci vor fi si un dar excelent pentru prieteni si familie. Oamenii locali prefera bomboane cu o umplutura ferma, de exemplu, din nuga sau martipan. Umpluturile moi nu se bucura de o astfel de popularitate. Umplutura de trufe a fost intotdeauna foarte solicitata, ea include nuci dmacinate, lichior, cacao cu unt si pasta de nuci.

Si inca ceva, in Elvetia, cele mai populare decoratiuni pentru deserturi sunt nucile.

Facebook Comments Box