O combinatie interesanta de caracter italian si maniere elvetiene a unit orasul Locarno. Este situat in sudul Elvetiei. Limba este italiana.

Cei mai intreprinzatori Protestantii au fost expulzati din orașul Locarno, prin urmare, in timp, valoarea si influenta sa au scazut semnificativ. In secolul XX la Locarno, a avut loc o conferinta la care a fost semnat un acord privind frontierele. Dupa aceea, orasul a anceput sa fie numit „orasul pacii”. În fiecare an aici este organizat un festival international de film.

In aer liber suntderulate filme (in centru, in Piazza Grande), care este o caracteristica a acestui eveniment. Actorii si regizorii sunt premiati cu premii corespunzatoare, iar dupa aceea sunt yinute spectacole de vedete pop si diferiti muzicieni. Astfel de concerte atrag foarte bine turistii, in special cei tineri.

Iubitorii exotici vor fi incantati sa viziteze parcul cu pasari de prada din Locarno. Aici pentru o clipa va veti intoarce in Evul Mediu. Printre parcuri si fantani se pot vedea vanatoarea cu soimi, pradatori inaripati in custi si nu numai, chiar sa atingeti aceste pasari inaccesibile cu mainile voastre.

Locarno se poate cu sigurata lauda cu propriile sale atractii. Pe stanca exista o biserica, cu vedere la intregul oraa. De asemenea, s-au pastrat ruinele cetatilor. Iar Castelul Visconti este deosebit de popular printre turisti. Initial el a fost construit ca o fortareata militara. In secolul al XIV-lea a trecut in posesia bogatului italian Visconti, ca o rasplata pentru slujire. In prezent, exista un muzeu arheologic cu multe descoperiri uimitoare si o galerie de arta unde sunt afisate antichitati.

Natura localitatii Locarno este pitoreasca. Gradinile infloritoare de magnolii si podgoriile provoaca o admiratie nespusa. In acest oraa puteti intalni turistii care vin din toate tarile europene. Plimbandu-se pe strazile din Locarno, va puteti odihni bine si va puteti relaxa intr-una din cafenelele care se bucura de specialitatile din Elvetia.

Foarte populare in Locarno sunt excursiile pe insula Brisago, unde se afla o rezervatie. De asemenea, sunt oferite plimbari pe jos si cu bicicleta sau pe o barca.

Nu departe de rezervatia verde este situat orasul Ascona. O calatoria cu trenul de-a lungul cascadelor, cheilor si pajistilor nu-i lasa indiferenti pe turisti. Toamna si primavara natura din Locarno are proprietati de vindecare. Vanturile reci ocolesc acest oras, deoarece este protejat de munti la sud si la nord. Toamna ofera oaspetilor din Locarno posibilitatea de a se bucura de un peisaj neobisnuit – un lac invaluit in ceata.

Locarno

Orasele Elveției – misteriosul Locarno

Facebook Comments Box