Probabil multi dintre voi v-ati gandit ca ar fi vorba despre unele afirmatii elvetiene celebre. Nu este asa, replici se numesc copiile ceasurilor elvetiene, un produs foarte popular. La urma urmei, multe persoane judeca despre prestigiul unui barbat dupa pantofi si ceasul de mana.

Ceasurile clasice, elegante si precise, inspira incredere de-a lungul secolelor. Si daca nu toata lumea isi poate permite placerea de a cumpara un ceas elvetian original, atunci o copie poate fi achizitionata pentru un pret de la 135 la 700 de euro. Scump sau nu – bineinteles ca poate judeca fiecare. Dar din moment ce saracul plateste de doua ori, cum sa te asiguri de calitatea marfurilor si printre copii existente a ceasurilor elvetiene sa eviti falsurile brute?

Ce se poate numi o copie grosolana este un fals ieftin chinezesc. In acelati timp, este pastrat la ceas exteriorul, se incearca sa se copieze intregul stil, dar totul este facut din materiale ieftine. Se utilizeaza plastic, nu sticla. Pretul acestor ceasuri va fi de cateva ori mai ieftin – doar 28 de euro.

Expertii in cumparaturi va sfatuiesc sa examinati mai intai designul exterior dupa o fotografie marita cu ceea ce se ofera in vitrina. Toate inscriptiile ar trebui sa corespunda cu originalul, nu ar trebui sa existe deformari a detaliilor fine, verificati totul cu atentie. Daca vedeti o discrepanta, atunci inseamna ca aveti in fata un fals ieftin. Sticla ar trebui sa fie din safir artificial, atunci ceasul va straluci si va confirma statutul sau.

Altceva ce ne intereseaza este mecanismul. Replicile de inalta calitate (copiile) ceasurilor elvetiene cu mecanismul elvetian sunt mai scumpe, dar merg mai bine. In Elvetia este interzisa realizarea de copii ale ceasurilor. Copiile sunt intotdeauna asamblate in tarile europene. Pretul copiei este mai mic datorita faptului ca metalele pretioase sunt inlocuite cu aliaje de inalta calitate, iar de asemenea sunt folosite pietrele semipretioase.

Faptul ca ceasul elvenian este o replica de calitate poate confirma inscriptia „swissmowement” – inseamna ca mecanismul este original, iar gravura „swisscase” – indica faptul ca numai corpul este facut in Elvetia.

In general, cumpararea unui original sau a unei copii depinde de dimensiunea portofelului. Dar chiar si ceasurile copiate de inalta calitate vor fi un lucru bun pentru imaginea si prestigiul dvs.

Ceasuri elvețiene

Ceasuri elvețiene originale

Facebook Comments Box