Elveția este un conglomerat de 26 de cantoane (23 pline și 3 semicantoane) cu medii istorice diferite, a căror populație aparține unor comunități etnice diferite, vorbește diferite limbi și are o viziune diferită asupra lumii. Fiecare canton are drepturile unui stat suveran cu propriul guvern, legi și instanțe. În inscripția din pașaportul elvețian scrie: „Confederația Elvețiană”. Cu toate acestea, drepturile cantoanelor sunt limitate de constituția federală. Cea mai înaltă autoritate federală este Adunarea Federală bicamerală. Șeful statului și guvernului este președintele. Elveția nu are capitală în sensul în care este, de exemplu, Paris. Capitala oficială, sau, așa cum o numesc în Elveția, orașul federal, este Berna. Cu toate acestea, nu este cel mai faimos oraș din țară. Palmierul aparține altui oraș – Geneva. Cele mai mari orașe din Elveția includ Zurich, Basel, Geneva, Berna, Lausanne, Winterthur și St. Gallen.

Sărbătorile în Elveția

1 ianuarie – Anul Nou
28 martie – Vinerea Mare
Prima duminică și luni după echinocțiul de primăvară – Paștele și Lunea Paștelui
8-12 mai – Înălțarea
18-19 mai – Ziua Treimii și Spiritelor
11 iunie – Sărbătoarea Corpului Domnului (Corpus Christi)
1 august – Ziua Confederației Elvețiene
25 decembrie – Crăciunul

Există, de asemenea, sărbători regionale și locale, cum ar fi Ziua Muncii (1 mai), Boxing Day (a doua zi de Crăciun) etc.

În fiecare an, țara găzduiește numeroase evenimente diferite cu caracter de afaceri, cultural și sportiv, dintre care multe sunt cunoscute cu mult dincolo de granițele țării.

La Geneva, festivalul costumului istoric „Fete de Escalade” (decembrie), Concursurile Internaționale de Echitație (decembrie), Salonul Internațional de Automobile (martie), Târgul de Antichități Brocante (noiembrie) și Expoziția Internațională „Casa Ideală” (noiembrie) atrage atentia.
În St. Moritz – Festivalul de mese rafinate din Insulele (ianuarie-februarie). La Lausanne – Expoziția Internațională de Arme (decembrie), Festivalul Internațional de Jazz (noiembrie), Expoziția Animalia Pet (octombrie) și Concursul Internațional de Canotaj.

La Lucerna – Expoziție de arme antice de vânătoare (aprilie), Festivalul de Blues și Festivalul de muzică clasică pentru pian (noiembrie).
Basel găzduiește Târgul Mondial al Banilor (februarie), Târgul de Toamnă de la Basel (octombrie-noiembrie), Expoziția Internațională de Ceasuri și Bijuterii (martie) și Expoziția Internațională a Galeriilor de Artă „ART” (iunie).
În Saas-Fee – Festivalul Internațional de Sculptură în Gheață (decembrie).

La Zurich – târgul anual de vinuri „Expovina” la bordul bărcilor ancorate pe malul lacului Zurich (noiembrie), Festivalul Mondial de Artă Avant-Gardă (august-septembrie), Festivalul de Jazz (noiembrie) și Expoziția de Crăciun a Colectionarilor ( Decembrie).
În Grindelwald – Festivalul Mondial de Zăpadă (ianuarie).
În Château d’Eau – Săptămâna Internațională a Baloanelor (ianuarie). La Campione – concursuri pe apă „Formula 1” pe bărci super-viteză și ceremonia de premiere a „Mască de aur”. Și, bineînțeles, numeroase competiții de sporturi de iarnă în stațiunile țării.

Cultura Elveției

Cultura Elveției – CARACTERISTICI NAȚIONALE

Facebook Comments Box