Principalul oras al Elvetiei Centrale, un mare centru istoric si cultural este orasul Lucerna. Anume aici locuiste cea mai mare parte a populatiei vorbitoare de limba germana.

Locatia orasului este foarte pitoreasca, orasul este situat pe malul lacului Lucerna.

Lucerna este un oras pitoresc cu traditii vechi

Podul Kappelbrücke, considerat cel mai vechi din intreaga Europa, din toate timpurile a fost un simbol al „orasului de lumina”. Orasul vechi consta dintr-o mica zona pietonala in partea centrala a orasului Lucerna, cu care este cel mai bine sa faceti cunostinta mergand pe jos.

Neaparat beti o ceasca de cafea in cafeneua situata pe tarmul lacului. Va veti bucura nu numai de o bautura delicioaaă, ci veti admira, de asemenea, si privelistea pitoreasca a celebrului Podului Chapel peste rauletul Reuss. Si daca din intamplare in timpul plimbarii voastre ar incepe sa ploua, atunci v-ati putea dosi de vremea rea intr-unul din cele zece muzee ale orasului. Deci, de cea mai mare popularitate printre turisti se bucura Muzeul de Transport Elvetian.

Va va aduce placere si o excursie pe o nava cu motor cu roti pe Lacul Lucerna. De asemenea, veti putea urca muntii pe una din liniile vechi de cale ferata, ca intr-un vechi film vechi.

In timpul calatoriei prin Lucerna, asigurati-va ca vizitati Muntele Pilatus. In timpul urcarii pana la o inaltime de 2132 m, in fara dvs se va deschide un peisaj montan incantator.

Lucerna este inima regiunii, centrul acesteia. Conform concentrarii populatiei, orasul ocupa locul patru in Elvetia. Orasul este situat la poalele alpine nordice. Peisajele frumoase din zona au contribuit intotdeauna la dezvoltarea orasului. In prezent, Lucerna este cel mai mare nod de transport al autostrazii nord-sud.

Cu toate acestea, Lucerna nu este doar o varietate de excursii si vizite la muzee sau plimbari pe lac. Orasul este, de asemenea, interesant prin viata populatiei locale. In aceasta zona traiesc oameni foarte primitori, amuzanti si ospitalieri care pastrează vechile obiceiuri si ritualuri. In oras adesea se petrec carnavale antice si festivaluri. Lucerna este singurul oras de pe planeta noastra, in care inca din secolul al XII-lea. inainte de inceperea Postului Mare, se organizeaza carnavalul de la Fastnacht – un carnaval cu diferiti monstri, fantome si alte personaje fantastice.

Lucerna - Elveția

Lucerna este un oraș pitoresc cu tradiții vechi

Facebook Comments Box