Sistemul feroviar din Elvetia este perfect, exact ca mecanismul faimoaselor ceasuri elvetiene. Aeroporturile din Zurich si Geneva sunt conectate direct la sistemul feroviar al tarii. Trenurile de la aeroport pleaca spre centrul orasului la fiecare 10-20 de minute, durata calatoriei este de aproximativ 15 minute. Trenurile directe catre diferite orase si tari parasesc terminalele feroviare ale aeroportuarelor la fiecare ora.

La orice statie puteti cumpara un bilet catre orice destinatie din Elvetia. Rezervarile in avans sunt recomandate doar pentru trenuri speciale si rute panoramice, cum ar fi Glassier Express, Bernina Express etc. Puteti sa comandati bilete pentru astfel de trenuri numai la garile importante.

Sistemul unic de transport din Elvetia – Unified Transport System

In Basel, aeroportul este conectat cu centrul orasului (si cu gara feroviara) cu linia de autobuze. Statiile de autobuz sunt situate chiar langa intrarea principala a garii, autobuzele circula la fiecare jumatate de ora si va aduc in centru in 15-20 de minute. Orarul rutelor de taxiuri este intocmit in conformitate cu programul de zbor de la aeroportul din Berna.

Astfel, este legat aeroportul si centrul orasului Lugano.
Tariful este de aproximativ 25 de franci elvetieni.

SWISS PASS / SWISS FLEXI PASS
Abonamentul Swiss Pass ofera deplasarea libera si nelimitata pe intreaga retea de cai ferate, posturi rutiere si cai navigabile incluse in Sistemul de Calatorii pentru o perioada de 4, 8, 15, 21 de zile sau 1 luna.

Swiss Flexi Pass ofera o deplasare nelimitata prin Sistemul de Calatorii (intreaga retea) de la 3 la 6 sau 8 zile la alegere intr-o luna calendaristica. Ambele bilete includ si calatoriile cu tramvaiul si autobuzele in 36 de orase ale tarii, precum si reduceri la numeroasele funiculare. Formula de economii face ca Swiss Pass si Swiss Flexi Pass sa fie si mai atractive, deoarece daca doi sau mai multi pasageri calatoresc impreuna, atunci toata lumea primeste un discount de 15%.

SWISS TRANSFER TICKET/ SWISS CARD
Swiss Transfer Ticket presupune o calatorie dus-intors de la frontiera elvetiana sau de la aeroportul de sosire catre destinatia dvs. Valabil pentru o luna.

Swiss Card ofera aceleasi oportunitati, dar pe langa aceasta, cu Swiss Card, puteti calatori cu transportul feroviar, prin posta si pe apa la jumatate de pret pentru o luna. Cele mai multe funiculare ofera, de asemenea, reduceri pentru detinatorii Swiss Card. Calatoriile de la frontiera elvetiana pana la destinatie si inapoi trebuie efectuate intr-o singura zi.

SWISS FAMILY CARD (card pentru familie)
Swiss Family Card este eliberat gratuit atunci cand achizitionati oricare dintre biletele descrise mai sus; Acesta este un serviciu suplimentar oferit de sistemul de turism elvetian clientilor sai. Cu acest bilet, copiii cu varsta sub 16 ani calatoresc cu voi gratuit. Copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 16 ani care nu apartin familiei dvs. au dreptul la o reducere de 50% la pretul tuturor biletelor pentru Sistemul de Calatorii.

Facebook Comments Box