Orice persoana care nu este cetatean al Elvetiei si Principatul Liechtenstein poate achizitiona un sistem de calatorie numit Swiss Travel System. Achizitionarea unui bilet presupune existenta unui pasaport.

Biletele de calatorie, numite Swiss Pass, ofera o oportunitate excelenta de a calatori in tara timp de o luna sau 22, 15, 8, 4 zile. Aceste bilete sunt valabile pentru toate tipurile de transport public si rute panoramice in 37 de orase ale tarii. Detinatorii de bilete de calatorie beneficiaza, de asemenea, de reduceri pentru diferite excursii montane, precum si o serie de alte servicii.

Swiss Flexi Pass – este considerat un bilet valabil pentru o anumita perioada pentru care a fost cumparat – de exemplu, 8, 6, 5, 4 sau 3 zile. Are aceleasi avantaje ca si biletul Swiss Pass.

Numai tinerii sub 26 de ani pot beneficia de biletul Swiss Youth Pass. Aceasta implica o reducere de 25% din tariful total. Are avantaje identice cu Pass Swiss.

Swiss Transfer Ticket – este un bilet care va permite sa ajungeti la destinatie si sa va intoarceti fara probleme. Cu toate acestea, o excursie in ambele parti trebuie efectuata in aceesi zi, iar traseul presupune o aderenta directa. Biletul este valabil o luna si va permite sa calatoriti chiar de la granita statului sau de la aeroportul Elvetiei.

Swiss Card – este considerat o versiune extinsa a Swiss Transfer Ticket. Cu toate acestea, are aceleasi avantaje, insa in plus fata de calatoria in sine, ofera o reducere de 50% pentru calatoriile in continuare pe apa, autobuz sau tren. Proprietarii acestui card au, de asemenea, posibilitatea de a obtine o reducere pentru calatoria cu telecabina.

Swiss Family Card sau un biletul de familie, ofera o oportunitate excelenta de a calatori copiilor cu varsta sub 16 ani. Restrictie – deplasarea in jurul tarii in prezenta unuia dintre parinti. Copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 16 ani care nu apartin familiei care detine acest bilet au posibilitatea sa primească o reducere de 50% la toate biletele.

In cazul in care in calatorie merg 2 sau mai multe persoane, biletul Saver Pass – ofera o reducere de 15%. Bilete Swiss Flexi Pass, Swiss Pass si Swiss Youth Pass pot fi cumpărate cu usurinta la principalele gari din tara. Biletele Swiss Transfer Ticket nu sunt vandute in Elvetia, iar Swiss Cards pot fi achizitionate numai la birourile de bilete de avion sau la frontiera tarii.

Biletele de călătorie

Biletele de călătorie din Elveția

Facebook Comments Box