Partea vestica a tarii va placea oaspetilor sai prin frumusetea muntilor sa lacurilor. Unul dintre cele mai faimoase este Lacul Geneva. Acesta este unul dintre cele mai mari rezervoare din aceasta tara. Plajele sale sunt fascinante cu frumusetea sa. Vestul are inca un nume – „Riviera elvetiana„.

Campusul din Neuchatel este reprezentat de atractii precum Castelul Neuchatel, Turnul inchisorii si Catedrala lui Guillaume Farel.

Pe malul lacului Neuchatel se afla faimosul centru spa Yverdon. Obiective turistice, care pot fi vazute in aceasta statiune – castelul secolului al XIII-lea, ruinele cetatii si asa mai departe.

Lausanne – acest oras este situat pe unul dintre malurile lacului Geneva. Prezinta Catedrala Sf.Francisc. De asemenea, aici se afla muzeele Olympic, Champs Elysees, castelul Sf.Maria si altele. Lausanne va va prezenta un numar mare de teatre.

Vevey este un oras statiune. Este aproape de Lausanne. In fiecare an, in toamna, sambata, in acest oras se petrece o degustare si Festivalul vinului. De asemenea, turistii prefera sa vizioneze biserica rusa si biserica Sf. Martin.

Geneva este unul dintre cele mai fermecatoare orase ale planetei. In centrul orasului se afla Catedrala Sf.Petru, Primaria, Conservatorul, Opera si fantana. Aceasta fantana este populara printre oaspetii orasului. Majoritatea calatorilor iubesc ceasul de flori de pe Promenade du Lac. Orasul este bogat in muzee, aici sunt aproximativ 35 dintre acestea: Muzeul Crucii Rosii , Muzeul Ariana, Muzeul Ceasului, Muzeul de Istorie si Arta si multe altele.

Montreux este coltul insorit al tarii, nu exista vanturi reci. Este cunoscut pentru scolile sale inchise, pentru institutul de infrumusetare, pentru jazz si pentru festivalurile clasice. In acest oras exista un numar mare de festivaluri de televiziune.

Nyon – acest oras este renumit pentru muzeul roman cu descoperiri arheologice din epoca antica si aspectul orasului antic. Aici veti vedea Muzeul Lacului Geneva si a portelanului.

Elvetia este o tara care stie cum sa-si pofteasca oaspeti. In acest colt al lumii veti descoperi o pagina noua, nu numai pentru istorie, ci si pentru viata. Multi oameni se intorc in Elvetia de mai multe ori.

Vestul Elveției

Facebook Comments Box