In Elvetia este populata bucataria germana, franceza si italiana. Aceasta tara este neutra, iar retetele imprumutate de la alte popoare, elvetienii le consider a lor. Ei le-au schimbat si astfel si-au adus propria lor nuanta.

Unul dintre cele mai populare feluri de mancare este fondue. A fost inventat de ciobanii alpini, cand au aruncat resturile de branza in cazan. Au adaugat acolo usturoi si vin alb si au inmuiat in acest amestec cu paine. Acest fel de mancare gustoasa si satioasa a devenit foarte populara printre pastori.

De aceeasi mare popularitate se bucura acest fel de mancare si printre elvetieni. Fondue este pregatit in diferite restaurante din tara. Pentru a crea aceasta capodopera, luati orice fel de branzeturi, un vin alb minunat si adaugati usturoiul. Se serveste in ceaun in forma de bol. Drept tacamuri servesc niste furculite foarte lungi. Ei ung cu ele paine si le coboara in ceaun. La fondue vinul nu este recomandat. Fondue este, de asemenea, foarte popular printre turisti. Francezii cred ca acest fel de mancare a fost inventat de ei, iar elvetienii considera ca este vorba despre mancarea lor nationala care se consuma in special in timpul iernii.

Elvetienii sunt mari fani ai diferitelor paste, ravioli si risotto. Practic, admiratorii lor sunt oamenii din Elvetia care vorbesc limba italiana. Iar populatia tarii care vorbeste limba germana prefera mancarea germana – Rösti, sau tocini cum se mai zice pe la noi. Gustul seamana cu cartofii prajiti obisnuiti, dar este foarte greu de pregatit si se face cu ajutorul unor tehnologii speciale care sunt pastrate in secret. Este foarte delicios atunci cand acest cartof prajit este servit impreuna cu carnatii albi din Munich – bratwurst. Deoarece in Elvetia populatia vorbeste in trei limbi, are si preferinte corespunzatoare acestor tari a caror limbi le vorbesc.

Populatia vorbitorilor de limba germana din Elvetia indrageste foarte mult crenvurstii si diversii carnati. Aceste delicatese sunt pregatite aici cu o atentie deosebita. In Zurich, turistii pot gusta carnati uriasi de doi metri. In inima orasului exista un restaurant, care este situat in cladirea Arsenal. Se crede ca acolo se servesc crenvurstii de la cate iti lingi degetele. In Elvetia, puteti gusta mai multe feluri de mancaruri minunate si delicioase, retetele pe care le veti dori sa le luati cu voi.

La fondue

Mâncăruri naționale din Elveția

Facebook Comments Box