Cand a trecut primul meu an elvetian am incercat sa fac o analiza. Acum am o impresie dubla: de parca m-as fi mutat foarte recent, dar si ca s-a intamplat cu foarte mult timp in urma. Precis am inceput sa ma gandesc mai mult la natura – subiectul gunoiului, utilizarea apei si a energiei electrice etc. Am realizat ca inca imi place drumetiile. Am aflat ca vinul alb imi place mai mult decat vinul roau.

Cu prieteni din intreaga lume, cumva nu este mare bucurie, dar mult mai vesel decat inainte. In plus, recent am inceput sa particip la couchsurfing si este foarte fain! Franceza mea s-a imbunatatit si acum o pot vorbi aproape la fel de usor, cum pot vorbi engleza – cu exceptia vocabularului diferit. Aleg una dintre urmatoarele limbi ( sau chiar doua). M-am obisnuit sa adorm si sa ma trezesc sub bataia ceasului si clopotelor bisericilor. Mama a adunat anul acesta un pachet impresionant de carti postale – am incercat sa trimit din fiecare oras in care am fost. Sunt fericita. Sunt foarte multumita. In general am venit aici din intamplare, dar imi place aici si, foarte important, imi place foarte mult munca mea. In jurul meu sunt oameni ca lumea, aer curat, natura si centrul Europei. Frumusete!

Impresiile mele de la prima vizita la cinematograf in Elvetia.

In sfarsit am mers la cinema pentru a doua oara (nu a trecut nici macar un an). Am mers la Elle s’en va, dar nu este atat de important. Filmul, apropo, este francez, dar nu au existat subtitrari – n-au existat nici in limba germana. Daca filmul este englez, atunci subtitrarile sunt de obicei in doua limbi. Un bilet costa 19 franci – bani multi – din aceasta cauza merg martea pentru ca beneficiez de reducerile furnizorului meu de telefonie mobila „doua bilete la pret de unu”.

De aceasta data am incercat sa tin minte care a fost reclama. Aceasta reclama a fost de – 20 de minute. Publicitate pentru inghetata, FNAC (lantul de librării), apa Henniez, o companie de asigurari. (Apropo, are o reclama foarte buna, imagini amuzante desenate manual pot fi gasite aici, de exemplu). Despre educatia la MBA, telefoane (samsung, mobilezone), haine, magazine de vin Denner. De asemenea, au aratat un desen animat scurt si dragut despre copii – era un fel de concurs, se putea vota. Si da, reclama pentru biletele si abonamentale la film sunt obligatorii. Cum ar fi, platiti 40 de franci pe luna si mergeti sa vizionati un film cand doriti. Apropo, este benefic pentru o persoana, daca vizionati trei filme pe luna, atunci este mai ieftin sa luati un abonament.
Da, inca un detaliu – biletele sunt verificate la intrarea in cinematograf, iar apoi sunt opt sali, probabil se poate merge in oricare. Nu stiu, uneori, poate se verifica, dar numai daca e o ocazie speciala.

La cinematograf în Elveția

Impresiile mele de la prima vizita la cinematograf în Elveția.

Facebook Comments Box