Din start cred ca ati simtit nevoia de a lamuri ce este „Surfingdinner„!? „Surfingdinner” – este un fel de socializare in timpul cinei.

Navigand pe Internet, am dat peste un mesaj ca un astfel de eveniment are loc la Lausanne – surfingdinner. M-am tot gandit si apoi m-am decis – de ce nu. M-am inregistrat. Am luat parte. A fost minunat, m-am simtit extraordinar de bine.
Pentru prima data am participat in decembrie, am participat si la o a doua runda. A treia este doar o promisiune peste doua luni.
Ideea este astfel. Se inregistreaza doua persoane. Si in aceeasi seara mai intalnesti alti 12 oameni si nu doar te intalnesti cu ei, ci si mananci ceva gatit de cineva dintre ei.
Trei mese – trei gustari – aperitiv, felul principal, desertul. Trebuie sa pregatiti unul dintre feluri la voia acasa si sa primiti inca patru oaspeti – adica in total se aduna de fiecare data sase persoane la masa. Dupa ce a mancat gustarea la primul loc de intalnire, fiecare dintre cele trei perechi merge la urmatoarea adresa, care pentru fiecare pereche e alta, astfel oamenii se schimba constant.

Drept urmare, in cursul serii am intalnit francezi, elvetieni (si chiar – o raritate – o fata care s-a nascut si a crescut la Lausanne), o fata din Brazilia, o fata din Anglia si o japoneza. Iar la sfarsit, toti cei 12 ne-am intalnit intr-un bar unde am avut cate un pahar de sangrie gratuit. Cunostinta a fost foarte amuzanta -„They were my main dish, and with them we ate dessert” (ei au fost mancarea principala, iar cu ei am mancat desert).
Daca va fi posibil, voi participa cu siguranta data viitoare. Deliciul a fost cat marea.

„Hang Drum” cel mai nou instrument muzical din Elvetia

Cand am cautat pe Internet cum se numeste cornul alpin, in imagini la cautarea „Instrumente muzicale elvetiene” am descoperit un lucru ciudat, de forma unui mini OZN metalic. M-a interesat. S-a dovedit intr-adevar a fi un instrument muzical, „Hang Drum” a fost inventat la Berna in 2000 de doi elvetieni, care l-au imbunatatit succesiv in 2006, 2006 si 2007. In dialectul din Berna al limbii germane, hang inseamna mana. Daca ati lovit vreodata o oala intoarsa si v-a placut sunetul care a iesit, inseamna ca veti intelege cum a aparut ideea inventarii unui astfel de instrument muzical. Marimea – 52 pe 24 de centimetri, cat cantareste, n-am gasit informatie.

Produce o muzica este uimitoare.

Este imposibil sa cumparati acest instrument intr-un magazin de muzica, trebuie sa scrieti o scrisoare creatorilor. Incepand cu 2012, era in valoare de 2.400 de franci. Mai mult decat atat, este dificil sa-l cumparati din cauza numarului mare de oameni care il doresc si, de exemplu, acum nu este de vanzare. Utilizat de artistii care canta pe strada, a devenit un instrument extrem de cautat, insa din cauza ca este produs individual si manual, cei care isi doresc unul trebuie sa plateasca 1.500 de dolari americani si sa astepte cam 5 ani, dar oarecum va este de inteles pentru un instrument atat de nou, de diferit si care scoate sunete atat de ireale. Sunetul lui este uimitor …

Hang Drum

„Hang Drum” cel mai nou instrument muzical din Elveția

Facebook Comments Box