Povestea elvetiana – Lausanne – un oras pitoresc situat la 60 de kilometri de Geneva, pe malul nordic al lacului, numit Geneva. Acest oraa se distinge printr-o primire cordiala, spirituala, cu traditii sportive si un bogat patrimoniu cultural. Locatia orasului il face deosebit de atractiv – dealuri uimitoare, podgorii fertile, peisaje de tip Vallon inconjoara orasul, de parca ar fi o poveste confortabila si linistita. Si aceasta poveste a fost apreciata de numeroase personalitati din domeniul cultural care au fost acolo.

In prezent, Lausanne este al doilea oras dupa importanta, centru cultural si economic al Elvetiei vorbitoare de limba franceza dupa Geneva. In 539 a fost resedinta episcopala, iar mai tarziu, in 1032, impreuna cu Burgundia, Lausanne a devenit parte a Sfantului Imperiu Roman. Cinci secole mai tarziu, orasul a pierdut orice semnificatie politica.

Cu toate acestea, acest lucru nu face ca orasul Lausanne sa fie un oras nesemnificativ. Pe teritoriul sau functioneaza un numar considerabil de scoli private si diverse alte institutii de invatamant. Din acest motiv, in Europa, orasul este cunoscut ca un bun centru universitar. Cu toate acestea, bogatia sa culturala nu se limiteaza la acest lucru. Exista un numar mare de monumente arhitecturale care merita admirate. De exemplu – Catedrala Notre Dame, care se inalta pe unul dintre dealuri. Varsta sa este de aproximativ opt secole – construita aproape o suta de ani, catedrala a fost construita in 1275. Aceasta cladire este unul dintre cele mai faimoase si mai importante temple gotice din Europa, impreuna cu cladirile religioase franceze ale timpului. Biserica gotica a Sfantului Francisc, primaria din orasul vechi – acestea sunt doar unele din putinele cladiri care completeaza lista patrimoniului arhitectural bogat din Lausanne.

In programul de excursii puteti adauga cu siguranta restaurantele minunate, multe dintre ele fiind marcate de stele, unele dintre cele mai importante ratinguri pentru restaurante – Red Michelin Guide.

Pe langa toate acestea, datorita conditiilor naturale minunate, orasul poate fi un loc bun pentru odihna si recuperare. Aerul vindecator, un nivel ridicat al medicinei si un echipamentul tehnic bun fac din Lausanne o statiune minunata pentru sanatate. In plus fata de tratament, acest loc este ideal pentru o pauza buna de relaxare. Strazile confortabile si peisajele verzi fascineaza si va ajuta sa va relaxati cu adevarat si sa uitati de anxietate, plutind intr-un basm …

Orașele Elveției  -  Lausanne

Orașele Elveției – Lausanne, povestea elvețiană

Facebook Comments Box