Educatia pe care o primesti in Elvetia este cea mai prestigioasa si spun unii ca este printre cele mai bune din lume si afaldu-se pe primele locuri in toate clasamentele relevante. Aceasta tara se afla in centrul Europei si se invecineaza cu alte cinci state. Exista patru limbi de stat in Elvetia: retromana, germana, italiana si franceza, iar cultura aici este cu totul deosebita re restul tarilor din jur – toate acestea au influentat dezvoltarea sistemului educational. Toate scolile si universitatile ofera solutii in cele mai diverse specializari, iar sistemul de educatie este foarte versatil si flexibil, ceea ce face ca Elevtia sa fie foarte cautata pentru strudii de foarte multi tineri din intreaga lume.

Procesul educational are loc atat in scolile private, cat si in universitati, cursuri si tabere speciale. Datorita faptului ca posibilitatile educatiei sunt foarte multe, limitele de varsta sunt practic inexistente. Chiar si faptul ca educatia din aceasta tara nu este cea mai ieftina, nici macar in comparatie cu Anglia, scolile sunt intotdeauna pline de studenti. Aceasta cauza este nu numai datorita educatiei de calitate, ci si unui mediu de viata confortabil.

Invatamantul mediu in Elvetia are o tendinta spre dezvoltarea abilitatilor creative ale individului. Nu exista un standard tipic pentru studiu in aceasta tara. De aceea, in diferite scoli puteti intalni diverse programe care, totusi, vor vor fi la nivel cu toate standardele educationale internationale. Certificatele de studii din aceasta tara sunt valabile in intreaga lume. Elevii din alte tari sunt instruiti in scolile internat. Procesul educatiei in sine include atat disciplinele didactice si sport, cat si dezvoltarea abilitatilor creative.

Invatamantul superior din Elvetia este cunoscut pentru calitatea sa in intreaga lume. Nu e de mirare ca majoritatea castigatorilor premiului Nobel sunt absolventi ai universitatilor elvetiene, doar elvetieni care au castigat acest premiu sunt 24 la numar. In Elvetia au aparut primele universitati internationale. Traditiile bogate si largi ale culturii si educatiei astazi atrag multi oameni care doresc sa obtina o educatie aici. Procesul de invatare in sine are loc in mai multe limbi.

Educatia in Elvetia (I)

Educatia in Elvetia (I)

Facebook Comments Box