Lista universitatilor de top din Elvetia

Institutul Federal de Tehnologie din Elvetia (ETH Zurich)

Institutia de invatamant se afla in marele oras elvetian Zürich, a fost infiintata in 1855. Astazi este una dintre cele mai prestigioase si mai cautate universitati, nu numai in Elvetia, ci si in lume. Acest lucru este dovedit de prezenta stabila in primele 10 universitati din lume, potrivit diferitelor agentii de rating.

Universitatea este un adevarat lider in pregatirea profesiilor tehnice calificate. Reputația universitatii este confirmata de 21 de laureati ai premiului Nobel care, intr-un fel sau altul, au fost asociati cu institututia. Printre acestea se numara si personalitati remarcabile precum Albert Einstein si Wilhelm Conrad Roentgen.

In prezent, peste 18,6 mii de studenti isi fac studiile la Institutul Federal de Tehnologie din Elvetia, dintre care aproximativ 35% sunt straini din peste 110 de tari. Procesul de instruire este asigurat de 8,5 mii de angajati, dintre care 500 profesori si peste 5 mii de lucratori stiintifici.

Programele educationale includ domenii precum arhitectura si constructia, stiintele matematice, naturale si sociale, managementul. Cursurile de studiu se desfasoara in limba germana, dar unele programe ofera cel de-al doilea si al treilea an de studiu in limba engleza. Prezentarea documentelor incepe pe 1 noiembrie si se termina pe 30 aprilie. Costul studiului pentru un semestru este de 649 franci elvetieni (aproximativ 575 de euro).

Site-ul oficial al Institutului Federal de Tehnologie din Elvetia – www.ethz.ch

Scoala Politehnica Federala din Lausanne (EPFL)

Aceasta este a doua institutie de invatamant din Elvetia la nivel federal. Data infiintarii universitatii – anul 1853. Scoala de la Lausanne este doar putin inferioara Institutului tehnologic mai renumit din Zurich, dar de asemenea detine pozitiile de top in clasamentele mondiale. De exemplu, conform clasamentului QS World University 2019, universitatea se situeaza pe locul 22.

Infrastructura universitara include 5 scoli, 2 colegii, 28 de institute si 354 de laboratoare. Aproximativ 5.800 de angajati universitari ofera cursuri de formare pentru mai mult de 10.000 de studenti care reprezinta mai mult de 112 de nationalitati.

Scoala din Lausanne ofera cursuri de formare in domenii precum arhitectura si ingineria civila, computere si comunicatii, stiinte naturale si umaniste, specialitati ingineresti si management.

Limba principala de predare este limba franceza, dar exista si programe in limba engleza. Termenul limita pentru depunerea documentelor este din septembrie pana la 30 aprilie. Costul studiului pe semestru este de 633 franci elvetieni (aproximativ 560 de euro), inclusiv taxele pentru utilizarea facilitatilor sportive si a fondurilor de asigurari.

Site-ul oficial al Scolii Politehnice Federale din Lausanne – www.epfl.ch

Universitatea din Geneva (Université de Genève)

Cea mai veche universitate din Elvetia, fondata in anul 1559, este situata in al doilea oraa ca marime dupa Zurich, Geneva. Aceasta apartine categoriei universitatilor cantonale si ofera o gama larga de arii educationale. De exemplu, in domeniul economiei, dreptului, psihologiei, teologiei, medicinei, stiintelor pedagogice si sociale.

Universitatea instrueste aproximativ 16 mii de studenti. Infrastructura este formata din 9 facultati si 15 centre si institute de cercetare. Formarea este oferita in principal in limba franceza, precum si o mica parte a cursurilor in limba engleza. Pentru studentii straini care au nevoie de viza, termenul limita pentru depunerea documentelor se termina pe 28 februarie. Taxele de scolarizare sunt de 500 de franci elvetieni pe semestru (445 de euro).

Site-ul oficial al Universitatii din Geneva – www.unige.ch

Universitățile din Elveția

Învățământul superior și universitățile din Elveția (III)

Facebook Comments Box