Programul de educatie din Elvetia este reprezentat de scoli private, colegii si universitati, care, desigur, au castigat deja popularitate si faima la nivel mondial. Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca acestea combina perfect forma clasica a educatiei cu pozitiile de viata ale persoanei moderne. De regula, educatia copiilor din aceasta tara poate fi initiata la aproape orice nivel, indiferent de stadiul si varsta educatiei. Aici puteti gasi orice programe pentru copilul dvs.

Scoala internat privata pentru fete si baieti din Villars numita Beau Soleil – a reusit deja sa castige reputatie de institutie de renume. Aici locuesc si studiaza 135 de copii cu varste de 12-19 ani. Predarea se face de obicei in limbile franceza si engleza. Scoala este situata in partea franceza a tarii, in orasul statiune Villars. Exista laboratoare bine echipate pentru biologie, fizica, chimie, studio de arta, terenuri de tenis, o piscina, un teren de fotbal si o clasa de calculatoare. Programul obligatoriu include schiatul. Costul scolarizarii este de 20.000 de franci elvetieni pentru 3 luni de studiu.

Scoala Brillantmont, fondata in 1882, este considerata una dintre cele mai vechi institutii de invatamant din tara. Aproximativ 160 de copii din 35 de tari ale lumii, in varsta de 14-19 ani, studiaza aici. Scoala are o reputatie excelenta, o educatie lingvistica de prima clasa si pregatire excelenta pentru intrarea in universitati din toate tarile lumii. Limba oficiala de comunicare in facultate este limba franceza, desi predarea este de obicei efectuata in limba engleza. Colegiul este situat in centrul orasului Lausanne, langa Lacul Geneva. Scoala are mai multe departamente: american, englez, comercial, elvetian si un departament de limbi straine. De regula, costul formsrii este de 49.800 de franci elvetieni pe an.

Collège du Leman – situat la 9 km de centrul orasului Geneva. Aici copiii invata imediat dupa gradinita si pana a obtine o diploma de licenta. Aceasta scoala internationala are o infrastructura moderna foarte dezvoltata, iar varsta studentilor este de obicei de 3-19 ani. Certificatele de la sfarsitul scolii, desigur, ofera o oportunitate de a se alatura celor mai bune universitati si colegii din tarile dezvoltate. Predarea este in limba franceza si engleza. Scoala ocupa o zona foarte mare, unde se afla 14 cladiri. Elevii pot folosi laboratoarele stiintifice moderne, centrele media, salile de calculatoare, o biblioteca, un studio de arta, o piscina in aer liber, un centru de fitness, un teren de fotbal si de baschet, terenuri de tenis si numeroase avantaje. Costul educatiei pentru elevii din clasele 1-11 este de 45.000 de franci elvetieni pe an, iar pentru copiii din clasele 12-13, 48.000 de franci pe an.

LAS este o scoala recunoscuta pe plan international, cu traditii excelente. 300 de studenti studiaza si traiesc aici permanent, cu varstele intre 14-19 ani. Dupa absolvire, pot intra cu usurinta in cele mai bune universitati din Europa si America. Instruirea se desfasoara in limba engleza si implica calatorii in multe tari ale lumii pentru a se familiariza cu universitatile. Scoala este situata in partea franceza a tarii din Leysan. Este echipat cu laboratoare stiintifice, studio de arta si muziaă, sala de gimnastica si sala de antrenament. Taxele de scolarizare sunt de 50.000 de franci elvetieni pe an.

Cele mai bune școli din Elveția

Cele mai bune școli din Elveția

Facebook Comments Box