Elvetia de Est este deosebit de atractiva primavara, in momentul infloririi. Vara, exista la dispozitia dvs. numeroase lacuri, iarna veti fi intampinati cu o patura alba de zapada si vi se vor oferi nenumarate oportunitati pentru sport. Acesta este tara farmecului discret, a culturii unice si a frumusetilor naturale. Una dintre ele este Cascada Rinului, viteza de cadere a apei ajunge la 1100 metri cubi pe secunda. In apropierea cascadei se afla orasul Schaffhausen, ale carui cladiri cele mai vechi dateaza din goticul tarziu. Aspectul arhitectural al orasului este insa dominat de baroc si rococo. Puteti urca pe soseaua pavata cu piatra spre cetatea Munot (sec. XVI), construita pentru a proteja impotriva vecinilor razboinicilor germani. Sunt curos de exemplu daca sunt romani in Sankt Gallen, daca sunt as vrea sa stiu si daca s-au alturat paginii si grupului nostru pe FaceBook!

Centrul Elvetiei de Est este orasul Sankt Gallen (670 m deasupra nivelului marii, 72.000 de locuitori), numit dupa numele calugarului irlandez Gallus. Pe locul celulei sale, a aparut celebra manastire, care in secolele IX-XI a fost unul dintre cele mai mari centre culturale din Europa de Vest. Aceasta minuscula capitala a Elvetiei de Est este renumita pentru frumosul oras istoric, pietonal. Este cunoscuta in primul rand datorita Catedralei Abbatiei si a Bibliotecii Abbey, care a pastrat documente istorice foarte valoroase, unele fiind scrise de mana. Situat in regiunea in care Elvetia „atinge” Germania, Austria si Principatul Liechtenstein, locul ideal pentru a incepe o calatorie in regiunea Appenzell. Centrul orasului a fost declarat patrimoniu mondial in 1983. Deosebit de interesante sunt casele burghezilor din secolele XVI-XVIII cu ferestre frumoase si adesea viu colorate. Un numar mare de evenimente culturale cu celebrul teatru Drei-Sparten, festivalul in aer liber din St.Gallen, festivalul de teatru in aer liber si altele, orasul natal al celebrei companii de teatru Mummenschanz, clovnii Pic si sculptorul Joseph-Felix Muller. De la restaurante traditionale de prima clasa, la mici cafenele confortabile, unde puteti gusta preparate din bucataria locala si internationala, chiar si un gurma va ramane placut surprins.
Micul principat al Liechtensteinului, care are aproximativ 5.100 de oameni, este mandru de capitala sa Vaduz, unde se afla guvernul si parlamentul si care, incepand cu 1939, a fost resedinta Altetei Sale Printul si familia sa. Pentru prima data, orasul este mentionat in scris intr-un document datat din 1150. Numele Reto-Romanic al orasului indica faptul ca asezarea a existat intr-o perioada in care intreaga regiune era ocupata de romani.

Sankt Gallen

Centrul Elvetiei de Est este orasul Sankt Gallen

Vaduz este popular printre turistii din multe tari ale lumii datorita frumoaselor dealuri verzi si a mostenirii culturale, a oportunitatii de a se implica in diverse sporturi si ospitalitatea populatiei locale. Centrul orasului este o zona pietonala. Castelul, catedrala, cladirea guvernamentala, casele orasului, noul muzeu al artelor plastice si cele mai frumoase podgorii apartinand familiei princiare sunt doar cateva dintre atractiile orasului. Schi in Malbun, principala statie de schi din Liechtenstein, excursii in imprejurimi, weekend-uri culturale in iunie – festivalul de muzica Little Big di diverse expuneri in muzee, un weekend gastronomic in octombrie – un festival cu culesul viei, un moment minunat pentru a incerca vinul local si vizita beciurile printului.

Bad Ragaz este o statiune magnifica din nordul tarii, la numai 120 km de Zurich, ceea ce o face accesibila chiar si in timpul unei scurte calatorii de afaceri. Orasul este inconjurat de Alpi si te incanta cu peisajele sale.
Pe langa faptul ca va bucurati de natura, veti avea o oportunitate unica de a va ingriji sanatatea, intrucat Bad Ragaz este o statiune cu izvoare termale. Aici pot fi satisfacute dorintele oricarui client, atat pretentios, avand rezervat elegantul hotel Quellenhof, cat si unul ascetic, avand in vedere ca exista o selectie larga de hoteluri de orice nivel.

Din Bad Ragaz este usor sa ajungesi in Principatul Liechtenstein (20 de minute), in orasul central al Elvetiei de Est – St.Gallen sau statiunile montane din cantonul Graubünden – St. Moritz si Davos.

Obiective
Cladiri magnifice cu acoperisuri din Appenzell
Vaduz – capitala Principatului Liechtenstein
Glarus – oras reconstruit dupa un mare incendiu in 1861
Cel mai vechi sat de lemn din Verdenberg din Elvetia
Sf. Gallen, principalul oras din estul Elvetiei
Muzeul textilelor din St. Gallen

Muzee
Muzeul tuturor sfintilor, Schaffhausen.
Muzeul National, Appenzel.
Muzeul Auto Antic, Rorschach.
Manastirea Universitatii, Ittingen.
Palatul Froiler, Nefels.

Facebook Comments Box