Cantonul Griso, in limba germana numit Graubünden, este situat in estul Elvetiei si este cel mai mare canton al acestei tari. Aproape tot teritoriul sau este ocupat de munti, asa ca nu este surprinzator faptul ca aici sunt unele dintre cele mai exclusive statiuni de schi, de exemplu, Davos si St. Moritz. In ciuda acestui lucru, aici puteti gasi o natura complet neatinsa. Muntii de aici sunt mult mai jos si nu sunt la fel de abrupti ca in Valais si, prin urmare, atrag schiorii incepatori. Sportivii cu experienta nu vor fi, de asemenea, dezamagiti, deoarece in aceste locuri puteti gasi unele dintre cele mai bune piste de schi din Alpi. Capitala este orasul Chur.

Vai alpine care coboara din muntii inalti. Raurile care curg in toate directiile imaginabile. Vorba germana, retoromana si italiana pe intreg teritoriul cantonului.

In cantonul Graubünden, totul are propria culoare. Rosu este pentru calea ferata Retishe Ban, galbenul este pentru autobuzele postale, albastru este pentru lacuri, care sunt sase sute cincisprezece, si pentru cerul deasupra la peste o suta cincizeci de vai, verde este pentru paduri si pasuni, maro auriu este pentru paduri in toamna, gri – pentru castele si roci goale si, in sfarsit, alb – pentru zapada si gheata. Dupa ce ati preferat rosul, puteti face o calatorie cu trenul la Klosters, Davos, Arosa, St. Moritz, in regiunea Surselva, la Engadine si Valposkyavo. Dupa ce ati ales galbenul, veti lua un autobuz spre Savognin si valea Muister, Lenzerheide, precum si spre vaile Mesolchin si Bregaglia. Cei care aleg culoarea gri vor trebui sa urce pantele abrupte, varfurile de munte si sa strabata ghetarii. Sau puteti doar sa stati pe o peluza verde si sa va bucurati de cerul azur deasupra capului vostru.

45 de statiuni si peste 60 de domenii de schi cu zapadă garantata
– 2200 de kilometri de partii de schi si 1800 de kilometri de partii de schi pe campie
– Peste 60 traseuri de alergari cu trotinete si un numar mare de trasee de drumetie de iarna

Partiile acoperite de zapada ii asteapta pe freeriders, iar traseele bine ingrijite si curatate pentru traseele de drumetie vor conduce iubitorii acestor plimbari spre frumoase situri panoramice. Cei care prefera sporturile clasice de iarna pot merge la schi de zi sau de noapte sau pot incerca mana la o plimbare cu tobogan de pe un deal abrupt. Iubitorii de sport si cultura nu se vor plictisi in Graubünden. De exemplu, la Campionatul de hochei Spengler din Davos sau la Arosa Comedy Festival. Cea mai buna optiune pentru dvs. este sa veniti la Graubünden pe timpul iernii si sa faceti cunostinta cu intreaga varietate de optiuni de petrecere a timpului liber.

Cantonul Graubunden este cea mai mare regiune turistica din Elvetia. Este situat in centrul Alpilor, intre Italia, Austria si Principatul Liechtenstein si este cea mai inalta regiune a Alpilor. Pe langa varfurile muntoase maiestuoase (exista 937 dintre ele), exista alte 150 de vai, 615 lacuri, 140 de asezari, peste 1000 de hoteluri si 187 de mii de locuitori, care vorbesc trei limbi oficiale ale Elvetiei – germana, italiana si romana. In Graubünden exista statiuni atat de faimoase precum Davos si St. Moritz, iar statiunile mai putin cunoscute – Arosa si Klosters.

Graubünden – Cel mai mare centru de schi, sport si afaceri din Alpi, un oras celebru situat deasupra tuturor oraselor europene deasupra nivelului marii. Statiune de sanatate montana, cu o lunga traditie. Infrastructura bine dezvoltata a centrului turistic, inconjurata de natura nealterata, 450 km de trasee pentru drumetie si plimbari in munti, hoteluri, centre sportive si de sanatate de cea mai inalta clasa. Lacul Davos, cu plajele sale incontestabile, precum si un centru pentru surfing si navigatie, trasee pentru patinaj pe role si ciclism montan. Tururi feroviare pentru iubitorii de calatorii. Cinematografe, discoteci, cluburi de noapte, locuri de concert si cazinouri va garanteaza o viata de noapte interesanta.

Cantonul Graubünden

Elvetia: Cantonul Graubünden

Facebook Comments Box