Cuiva Elvetia i se poate parea plictisitoae, cuiva – prea scumpa, dar altcineva va gasi acolo cele mai fermecatoare castele din lume, cele mai bune tresee prin Alpi. Si toata lumea va avea dreptate in felul sau. In plus, exista un alt avantaj al acestei tari, care pentru unii oameni depaseste in mod constant dezavantajele: este o oportunitate de a se alatura diferitor celebritati. Cu regularitate de invidiat, pe versantii Alpilor Elvetieni sunt rasuna tipetele melodioase a modelelor de top, strigatele printilor incoronati.

Regiuni si statiuni in Elvetia

Deci, nu este surprinzator faptul ca statiunile de schi din Elvetia sunt imparite in doua categorii: pentru miliardari si milionari. Chiar daca aceasta este o exagerare clara, exista un pic de adevar aici: factorul de prestigiu este principalul atu al turismului care implica costuri financiare tangibile. Cu toate acestea, aceasta directie are multe alte avantaje: piste „linse” pentru fiecare preferinta, cele mai bune hoteluri de munte din lume si o lista intreaga cu obiective turistice, mai ales castele. Printre minusuri sunt totusi aceleasi costuri ridicate … dar, dupa cum stiti, a trai frumos este imposibil de interzis!

Capitala – Berna: un oras mic, cu o reputatie impecabila, care aminteste de o cetate medievala cu toate beneficiile moderne ale civilizatiei. Centrul istoric compact este situat pe o peninsula inconjurata de raul Aare: aproape toate atractiile principale se afla pe strazile confortabile ale Kramgasse, Marktgasse si Spitalgasse. Cele mai bune cumparaturi – pe strada Ratausgasse, majoritatea muzeelor se afla in cartierul Kirchenfeld.

Elvetia este o tara de statiuni respectabile: natura aici este magnifica, exista suficiente resurse materiale pentru a bucura oaspetii in orice masura. Centrele de sanatate si de fitness cunoscute au fost construite, de exemplu, pe malurile „Rivierei elvetiene” – Lacul Geneva. Montreux este o statiune de elita. La Lausanne, mai multi tineri si mai activi: in timpul zilei exploreaza arhitectura si noaptea coboara in cluburi. In Vevey, cu varfuri inzapezite, palmierii coexista pasnic, Yverdon-les-Bains este renumit pentru izvoarele sale termale si plaja naturala de nisip.

Centrul regiunii este Geneva: multinationala, cu multe fatete, surprinzatoare cu piete straavechi, cartiere medievale si repere moderne, cum ar fi sediul ONU.

Exista clinici de prima clasa in orasul Bad Ragaz, unde halatele de baie confortabile sunt de obicei schimbate pentru rochii de cocktail si de lux. De aici ar trebui sa mergeti cu siguranta intr-o excursie la Zürich: faceti o plimbare pe strazile centrului vechi, cheltuiti o avere in buticurile de pe Bahnhofstrasse, va puteti distra in cluburile de noapte inferioare doar celor din Lausanne. Si, desigur, relaxati-va pe malul Lacului Zurich: in oras sunt mai mult de 30 de zone destinate pentru inot.

Lista lacurilor elvetiene pitorești includ si Lugano, adiacenta cu Italia. Aici intotdeauna este cald, interesant si scum, principalele statiuni sunt Lugano, Ascona si Locarno. Lacul Lucerna este mai rece in ceea ce privește clima si starea de spirit. De aici puteti ajunge cu usurinta la centrul popular de schi – Engelberg, cu pante moderne si o istorie bogata. Zonele mai putin populare pentru schi sunt Jungfrau, care uneste trei orase simultan, Gstaad – 6 regiuni cu o singura trecere de schi, aristocratul St. Moritz, Verbier cu partii in afara traseelor si Zermatt cu faimosul varf Matterhorn.

Mai multe aflati citind site-ul nostru!

Stațiuni în Elveția

Regiuni și stațiuni în Elveția

Facebook Comments Box