Sarbatorile sunt evenimente minunate si vesele. In fiecare tara, acestea sunt marcate in felul lor. In diferite parti ale lumii sunt obiceiuri si culturi diferite. Elvetia nu face exceptie, iar sarbatorile care se celebreaza acolo se disting prin nivelul lor de frumusete si magie.

Exista sarbatori nationale ale Elvetiei, care sunt sarbatorite de intreaga tara. Particularitatea sarbatorilor nationale este ca acestea sunt impartite in sarbatori religioase si de stat.

Elvetia este o confederatie care a unit 23 de cantoane, fiecare avand propria sa istorie. Fiecare regiune are propriile sarbatori locale. Influenta a mai multor culturi: franceza, germana si italiana si-au lasat amprenta asupra fiecarei sarbatori. Si de asta in Elvetia, fiecare sarbatoare are caracteristicile proprii.

O serie de evenimente interesante in Elvetia se incepe, de obicei, pe 6 decembrie, cu sarbatoarea Zilei Sf.Nicolae. Aceasta sarbatoare este foarte frumos sarbatorita in orasul Küssnacht. Acesta este situat pe malul lacului Vierwald. Douazeci de mii de oameni se reunesc doar pentru a organiza un mars in onoarea Sfantului Nicolae. Parada este inceputa de participanti care cantaresc cel mult 25 kg, imbracati in haine, care simbolizeaza haina lui Sf. Nicolae. Dupa ei, apare un barbat deghizat ca un sfant, iar langa el merge groza copiilor alintati Schmutzlis. Sfantul Nicolae este, de asemenea, Mos Craciun in Elvetia, iar pe 6 decembrie, de ziua sa, el ofera cadouri copiilor. Acest lucru nu se intampla la Craciun. Craciunul in Elvetia este o sarbatoare cand este laudat Isus Hristos.

Craciunul catolic este sarbatorit pe 25 decembrie. Pentru a experimenta atmosfera de vacanta, trebuie sa vizitati bazarul elvetian. Aici puteti gusta o varietate de feluri de mancare aduse din intreaga Elvetie. Copiii au o multime de impresii pozitive in aceasta zi. Sunt bucurosi sa-l ajute pe Mos Craciun in atelierele de productie a jucariilor si deseneaza carti de colorat.

Sarbatorind Craciunul in Zurich, trebuie sa mergeti pe Bahnhofstraße. Aceasta este strada principala a orasului, care pe perioada de vacanta se transforma intr-o alee fabuloasa complet acoperita cu ghirlande. Deoarece tramvaiul este un transport preferat in Elvetia, pentru sarbatoare, Mos Craciun isi paraseste sania si se muta i tramvai impreuna cu ingerii.

Mos Crăciun

Sărbătoarea Sfântului Nicolae in Elveția

Facebook Comments Box