Elvetienii sunt foarte preocupati de traditiile si obiceiurile vechi, prin urmare sarbatorile celebrate in tara sunt foarte emotionante si interesante. Toata lumea cunoaste Carnavalul de la Basel si concursurile de muzica de la Zürich.

Elvetia se poate lauda cu istoria sa, tara gazduieste tot felul de concursuri si festivaluri folclorice pe tema costumelor antice. Petrecute pe timp de vara concursurile intre cantareti si vanatori sunt foarte vii si colorate. In Emmental, se organizeaza o sarbatoare colorata – „Chilbi-Luzern”.

Cea mai interesanta este calatoria de primavara in muntii Alpi. La urma urmei, chiar si un eveniment simplu se transforma intr-o procesiune plina de culoare.

Cea mai populara sarbatoare este sarbatorita in Aproz din Alpii Elvetieni – batalia de vaci de rasa Hérens. Vacile acestei rase se disting printr-un temperament plin de viata si un craniu puternic. Totul decurge in pace, fara varsare excesiva de sange, doar ca fiecare vaca incearca sa-si impinga adversara din cercul unde sunt.

Mari admiratori si pastratori ai traditiilor sunt locuitorii canoanelor catolice. Ei organizeaza diverse procesiuni in Fribourg, in Mendrisio si Le Chenit.

In luna aprilie, vizitatorii tarii pot participa la Festivalul de primavara de la Zurich. Sarbatorile pentru toate evenimentele petrecute sunt asemanatoare cu ale noastre, efigia – simbol al iernii este arsa, primavara este cantata, sunt aranjate diverse bresle si procesiuni.

In functie de canton, exista diferite zile libere si sarbatori in tara. Elvetia difera de alte tari prin tot felul de sarbatori locale, sarbatorite cu mare fast anume in acele localitati. In astfel de zile, magazinele si organizatiile sunt inchise – oamenii se odihnesc si transportul lucreaza la un program de duminica.

De la elvetieni se pot invata multe si, cel mai important, ceea ce nu stim sa facem este – sa avem o odihna placuta. In oricare dintre lunile anului turistii nu ar fi venit in aceasta tara uimitoare, ei vor putea intotdeauna sa se distreze din toata inima.

Festivalul de primăvară de la Zurich

Festivalul de primăvară de la Zurich

Facebook Comments Box