In sfarsit o veste buna pentru cei peste 30.000 de romani aflati legal in Elvetia. Incepand din aprilie 2019, romanii si bulbarii vor putea munci fara nicio restrictie in Tara cantoanelor. Este stiut ca legea de acum obliga angajatorul sa explice de ce angaja un roman in loc sa angajeze un elvetian. De la anul acest lucru nu se va mai intampla, angajatii romani vor fi egali cu cei locali sau din oricare alta tara membra a Uniunii Europene.

Fara restrictii la munca in Elvetia din 2019

Zicea lumea ca Iohannis tace si face, iata ca ieri a anuntat ca romanii pot munci de la anul fara nicio restrictie in Elvetia. Stim deja ca peste 30.000 de romani din Elvetia asteptau ridicarea restrictiilor, mai ales ca Elvetia nu este membra a Uniunii Europene, dar face parte din Acordul Schengen, deci sa zicem asa, o parte din tarile europene erau avantajate in timp ce noi si prietenii de la sud eram obligati sa accedem pe piata muncii din Elvetia destul de greu.

Tot de la anul numarul de permise de munca pentru romani in Elvetia nu va mai fi limitat, ceea ce nu inseamna neaparat ca vom vedea un aflux de muncitori romani in Elvetia, in schimb vom putea urmari toate ofertele de munca si putem aplica la ele, fara sa ne temem ca vom fi resprinsi datorita nationalitatii. In sfarsit ajungem sa fim si noi romanii vazuti ca egali ai europenilor, daca nu peste tot, macar pe ici pe colo. Nu uitati ca in Elvetia sunt patru limbi oficiale – germana, franceza, italiana si  retoromana. Evident ca strainii ar trebui sa stie una din primele trei, in functie de cantonul unde va lucra – fiind posibil sa se ceara chiar si doua limbi cunoscute.

munca in Elveția

Fara restricții la munca in Elveția din 2019

Facebook Comments Box