Daca mergeti intr-o excursie la Zürich si ati decis sa mergeti la cumparaturi, trebuie sa stiti cateva reguli. Un numar mare de magazine sunt situate pe Bahnhofstrasse. Aici veti putea nu doar sa faceti cumparaturi, ci si admira atractiile si argitectura orasului. Aici veti gasi cel mai mare numar de magazine, care sunt completate de buticurile de lux pe strazile orasului vechi, precum si Niderdorfshtrasse cu magazinele de pantofi si cu magazinele pentru tineret este foarte aproape.

Daca doriti sa cumparati ceva original, atunci trebuie sa mergeti pe Niderdorfshtrasse spre rau – unde pe strazile linistite sunt situate magazine neobisnuite cu bunuri realizate manual.

Shopping in Zurich: ce si unde cumparat

Atunci cand alegeti un magazin, trebuie sa stiti ca cele mai ieftine magazine sunt situate in apropiere de gara, iar cele mai scumpe buticuri sunt situate pe Bahnhofstrasse si in orasul vechi de langa lac.

In ceea ce priveste preturile pentru ceasurile elvetiene, acestea sunt aproximativ aceleasi in toate magazinele din oras. Diferenta poate si doar in sortimentul de marfa.

Delicioasa ciocolata elvetiana nu o veti putea cumpara nici intr-un singur supermarket din lume. Ea este vanduta numai in magazine specializate de marca, la un pret destul de impresionant.

Daca doriti sa cumparati pantofi, atunci este mai bine sa vizitati faleza Limmatquai de-a lungul raului Limmat de la statia centrala pana la Belleview. In magazinele de acolo veti gasi o varietate imensa de pantofi.

Suveniruri puteti cumpara in magazinele situate la gara sau pe faleza Limmatquai. O gama larga de suveniruri este disponibila la magazinul Manor (etajul 3) si la supermarketurile COOP.

Daca pe parcursul plimbarii majoritatea magazinelor au fost inchise si nu ati cumparat toate lucrurile necesare, atunci puteti vizita centrul comercial subteran, situat chiar sub gara.

Daca va asteptati ca in Elvetia sa vedeti o diferenta semnificativa a preturilor in comparatie cu cele de acasa, ati putea ramane dezamagiti. Astfel, marfurile de categoria de mijloc sunt vandute practic la acelasi preturi, cu o mica diferenta. In ceea ce priveste produsele de elita, preturile pentru ele pot fi mai mici sau coincid cu cele de acasa. Alta treaba ca multe din marfuri acasa nu le gasesti.

Shopping in Zurich

Shopping in Zurich: ce si unde cumpărat

 

Facebook Comments Box