Multi oameni viseaza sa calatoreasca prin intreaga lume, dar traiul si munca in strainatate sunt mult mai interesante. In mod obiectiv, toti cei care merg departe de patria lor si cei dragi pe mult timp nu sunt interesati atat de peisaje, cat de castiguri. Dar de ce sa nu combinati placutul cu utilul. Elvetia – o tara scumpa, dar si castigurile de aici sunt printre cele mai mari. Intrebarea ramane deschisa: cum sa gasiti un loc de munca in Elvetia?


De cateva ori am mers sa lucrez in Norvegia. Sunt interesat de munca alternativa in Elvetia. Poate cineva stie – spuneti-mi unde sa caut un loc de munca?


Cele mai populare site-uri de cautare cu locuri de munca sunt: www.jobup.ch, www.jobwinner.chi, www.alpha.ch, Incarcati mai multe CV-uri, alte informatii si asteptati un raspuns direct de la angajator. Bineinteles, daca sunteti din Uniunea Europeana – este mai real ca veti primi macar un raspuns! Mai exista ceva de genul bursei de muncă www.adecco.ch, compania asa si se numeste: Adeko. Pot fi studiate si ziarele locale pe internet (in Zürich www.tagesanzeiger.ch si www.24heures.ch).


Si ai pofta sa te chinui atat, mai bine de lucrat in Republica Ceha – acolo sunt mai multe perspective. Si locuintele pot fi cumparate ieftin … De plecat din tara trebuie – asta este sigur!


Este greu sa aplicati pentru munca la agentii pe internet. E bine sa fiti atenti si constienti ca puteti fi pacaliti. Am avut un prieten care a aplicat pentru o munca sezoniera in Finlanda. A apelat la agentie (desi nu pe Internet, dar reala), i-au luat pasaportul strain si au disparut.


Ei bine, nu sunt toate agentiile la fel! Exista si firme normale … speram! Eu personal prefer sa-mi caut de munca personal, sau prin prieteni. Exista mai multe site-uri, puteti cauta acolo – www.jobs.ch si www.jobup.ch – exista posturi vacante in diferite orase si cantoane. Dar, e clar ca buna ziua fara cunostintele necesare a limbii – nicio sansa. Apropo, acolo au prioritate limba germana si franceza.


Prietena meu a emigrat in Austria – a lucrat mai intai ca dadaca, apoi s-a casatorit. Ce puteti spune de munca in calitate de dadaca in Elvetia? Exista cerere? Cat platesc? Ce garantii?


Eu am gasit ceva interesant pe acest site www.switzerland.xpatjobs.com. Sunt multe oferte cu locuri de munca.


In ceea ce ma priveste, este mai bine sa va deschideti propria companie in Elvetia. Bineinteles, capitalul initial necesar nu este mic – aproximativ 20.000 de franci, si multa batae de cap, dar si profitul picura constant. Aici – www.startbiz.ch si www.zefix.admin.ch exista explicatii detaliate – unde si cum sa inregistrati compania.


Eu de asemenea, cred ca prin presupusele agentii de angajare in strainatate se poate angaja, dar nu in Elvetia …Este mai bine sa mergi pe loc si sa cauti un loc de munca direct in Elvetia…

Locuri de munca in Elveția

Locuri de munca in Elveția

Facebook Comments Box