Ca piata muncii din Elvetia este una dintre cele mai atractive din lume stie tot omul. Tara are o economie stabila, salarii mari, conditii confortabile pentru munca si viata. Somajul in Elvetia este de aproximativ 2,5% si este o cifra foarte scazuta chiar si pentru tarile dezvoltate din Europa de Vest.

Elvetia nu face parte din Uniunea Europeana iar statutul neutru din punct de vedere politic si economic este foarte important pentru tara. Acest lucru nu impiedica tara sa se dezvolte si sa consolideze cu succes relatiile comerciale cu alte state. Elvetia ofera conditii ideale pentru desfasurarea afacerilor, un sector bancar stabil si un sistem juridic transparent.

Munca in Elvetia in 2019 reprezinta pentru cetatenii non UE o oportunitate pentru o imbunatatire reala a bunastarii si posibilitatea de a se muta in Europa pentru sedere permanenta. Cu toate acestea, aceasta optiune de imigrare este disponibila pentru foarte putini. Europenii sunt constienti de toate beneficiile unui loc de munca din Elvetia, astfel incat concurenta pentru locuri de munca creste in fiecare an.

In plus, sunt adesea stabilite cote speciale pentru lucratorii imigranti din tari din afara Uniunii Europene. In general, numai angajati cu inalta calificare, manageri experimentati sau detinatorii de profesii cu deficiente specifice pot gasi de munca in Elvetia. Un ajutor bun in acest sens poate fi o diploma de la o universitate elvetiana. Acest lucru e valabil si pentru cetatenii UE.

Despre cum isi pot gasi de munca si care ar fi pasii de urmat pentru al obtine, inclusiv permisul de sedere in Elvetia pentru cetatenii non UE am scris in acest articol.

Principala dificultate consta in faptul ca principalele eforturi de a angaja un specialist strain sunt suportate de un angajator elvetian. Prin urmare, pentru un loc de munca de succes, un candidat trebuie sa aiba avantaje competitive incontestabile in fata solicitantilor europeni.

Despre cerintele de baza pentru lucratorii din Elvetia, cetateni UE si din tarile din afara UE, cum sa-ti gasesti si unde sa cauti un loc de munca, precum si despre salariile din Elevtia cititi in articolele urmatoare.

locuri de munca în Elveția

Munca și locuri de munca în Elveția

Facebook Comments Box