Datorita nivelului ridicat al dezvoltarii economice, naturii frumoase si actiunilor eficiente ale autoritatilor, Elvetia, cu o regularitate de invidiat, ocupa o pozitie de lider in diferite TOP-ur si evaluari pentru cele mai bune tari pentru trai din lume. In ciuda faptului ca astfel de orase precum Geneva si Zurich se numara printre cele mai scumpe zece orase de pe planeta, in fiecare an mii de imigranti tind sa se mute in Elvetia si sa ramana in aceasta tara pentru totdeauna.

Populatia Elvetiei este de aproximativ 8,6 milioane de persoane, dintre care aproximativ 2,1 milioane sunt straini cu permis de sedere permanenta. In plus, aici se afla un numar foarte mare de lucratori straini temporari din Italia, Franta si Germania care trec zilnic frontiera elvetiana. Mai deeparte vom vorbi despre preturi di costul vietii, ratele de impozitare, cele mai populare profesii, salarii, avantajele si dezavantajele imigrarii si vietii in Elvetia in 2019.

Avantajele si dezavantajele vietii in Elvetia

Nivelul de trai din Elvetia este unul dintre cele mai inalte din lume. Acest lucru este dovedit atat de veniturile rezidentilor locali, cat si de preturile bunurilor si serviciilor. In ciuda costului ridicat al vietii, situatia financiara a elvetianului este mai confortabila decat cea a majoritatii cetatenilor din tarile Uniunii Europene, inclusiv regiunile cele mai prospere si mai puternice din punct de vedere economic. Sa trecem la partile pozitive si negative ale vietii in Elvetia.

Avantajele vietii in Elvetia

* Elvetia este una dintre cele mai bogate tari din lume cu o economie infloritoare si perspective largi pentru cresterea in cariera sau dezvoltarea propriei companii elvetiene.

* In Elvetia exista trei limbi oficiale- germana, italiana si franceza, in plus, majoritatea localnicilor vorbesc fluent limba engleza.

* Potrivit Institutului de Cercetare cu autoritate din Londra – Legatum Institute, Elvetia se numara printre primele trei tari cu cea mai buna medicina din lume.

* O infrastructura ideala si un sistem de invatamant de inalta calitate in scoli si in universitatile elvetiene.

* Elvetia este considerata una dintre cele mai frumoase tari de pe planeta, cu o arhitectura uimitoare, lacuri, munti si aer curat.

* Un numar mare de locuri pentru activitati in aer liber, inclusiv trasee de ciclism, trasee montane si partii de schi.

* Elvetia se carecterizeaza si prin o rata foarte scazuta a criminalitatii si, in general, este una dintre cele mai sigure tari din lume.

* Locatia geografica confortabila a Elvetiei in partea centrala a Europei face permite deplasarea rapida si ieftina a tuturor tarilor europene.

* In Elvetia, se acorda o atentie deosebita nutritiei. Numai branzeturi si cascavaluiri xista 450 de soiuri locale. Mancarea este mereu proaspata, sanatoasa si gustoasa.

* Un sistem financiar stabil si secretul bancar.

Dvantajele vietii in Elvetia

* Conditiile de viata in Elvetia sunt foarte scumpe.

* Duminica totul este inchis, cu exceptia statiilor de benzina si a magazinelor mici din gari.

* Pentru a obtine cetatenia elvetiana, trebuie sa traiti in mod legal in tara timp de cel putin 10 ani, iar pana la 1 ianuarie 2018 termenul era de 12 ani.

* Gasirea unui loc de munca in Elvetia este incredibil de dificil. Concurenta pe piata muncii este imensa.

* Pentru a desfasura o afacere, cetatenilor din statele din afara Uniunii Europene trebuie in majoritatea cazurilor sa detina un permis de sedere in Elvetia de categoria C, care este eliberat abia dupa 10 ani de sedere in tara.

* Unor imigranti intimpina dificultati la integrarea in comunitatea locala. Foarte des catre straini se atarna cu suspiciune.

* Cetatenilor din afara UE sau EFTA le este aproape imposibil sa cumpere proprietati in Elvetia. Chiar si majoritatea localnicilor (aproximativ 60%) inchiriaza locuinte.

* Elvetienii respecta cu strictete regulile, multe dintre ele nu sunt mentionate nicaieri si cu siguranta nu sunt legi.

* Toti cetatenii de gen masculin in varsta de 19-26 ani fac serviciu militar timp de 260 de zile, care se pot efectua intr-o perioada de pana la 10 ani.

* Elvetia nu are acces la mare.

viața în Elveția

Avantajele și dezavantajele vieții în Elveția

Facebook Comments Box