Tipuri de proprietati pentru afaceri in Elvetia

Cei mai importanti pasi inainte de a incepe o afacere in Elvetia este alegerea tipului de proprietate. In multe privinte, aceasta depinde de amploarea activitatii planificate. Intreprinderile mici si mijlocii din Elvetia se bucura de cel mai mare sprijin al guvernului, anume aceste afaceri asigura 75% din locurile de munca din Elvetia. Sa detaliem cele mai populare tipuri de companii.

Tipuri de proprietati pentru afaceri in Elvetia

1. Antreprenor individual (Einzelunternehmen). Acest timp de afacere este o optiune excelenta pentru micii oameni de afaceri, de exemplu, profesionisti independenti, avocati, medici, artisti. Pentru capitatul social nu exista cerinte minime, procedura de inregistrare este foarte simpla.

Apare necesitatea inregistrarii in registrul comertului apare atunci cand cifra de afaceri anuala este de peste 100 mii franci. Din mai putin – omul de afaceri poarta in mod independent responsabilitate nelimitata de obligatiile sale.

2. Societatea cu Raspundere Limitata (GmbH). Datorita cerintelor de capital reduse (20 mii franci), aceast tip de proprietate este unul dintre cele mai populare din Elvetia.

Cerinte pentru inregistrarea GmbH – cel putin doi actionari si unul dintre directorii generali trebuie sa fie rezidenti elvetieni. Informatiile despre actionari sunt disponibile publicului.

3. Societatea pe actiuni (AG). Cea mai des intalnita forma de proprietate in Elvetia. Acest tip de proprietate este potrivit pentru toate tipurile de intreprinderi comerciale. Necesita un numar minim de trei actionari, precum si un rezident elvetian in conducerea companiei. Dimensiunea minima a capitalului social este de 100 mii franci. Informatiile despre actionari nu sunt publicate.

Pentru mai multe informatii despre formele de proprietate ale intreprinderilor din Elvetia, puteti consulta paginile portalului elveian de afaceri – SECO.

Impozitele in Elvetia in 2019

In Elvetia exista unul dintre cele mai optime sisteme fiscale din Europa, cu dobanzi reduse. In plus, cu multe tari au fost semnate acorduri privind dubla impunere.

Ce este remarcabil pentru Elvetia – in bugetul federal al tarii intra mai putin taxe, in principal, fondurile sunt alocate regiunilor (cantoanelor), unde sunt inregistrate afacerile. Fiecare dintre ele stabileste rata sa de impozitare.

In ultimii ani, tarile OECD au exercita o presiune asupra Elvetiei. In special, li se cere sa revizuiasca unele legi referitoare la secretul bancar, ceea ce face dificil sa puna in aplicare o politica fiscala transparenta la nivel international. Elvetia chiar are in vedere introducerea unui impozit pe depozitele strainilor.

In ceea ce priveste marimea impozitelor in Elvetia, exista rate diferite la toate cele trei niveluri – federale, cantonale, municipale. In special este utilizat sistemul de impozitare progresiv. Cele mai mari impozite sunt in cantoanele mari – Geneva, Zurich, Berna, impozite mai mici in Obvaldene si Schwyz.

Rata medie a impozitului pe profit in Elvetia in anul 2019 este de 24,41%. Inclusiv bugetul federal primeste aproximativ 8,5%. Impozitul pe venit la nivel federal variaza de la 0 la 11,5% (plus taxa de baza). Rata de impozitare a dividendelor este de 35%. TVA – 7,7%.

afaceri în Elveția

Tipuri de proprietăți pentru afaceri în Elveția

Facebook Comments Box