Nu este surprinzator faptul ca statiunile din Elvetia sunt intotdeauan pline si, mai in gluma, mai in serios, se zice ca turismul din Elevtia este destinat pentru doua categorii: pentru miliardari si milionari. Chiar daca aceasta pare o exagerare clara, dar exista un pic de adevar in ea: factorul de prestigiu este principalul atuu turistic care implica costuri financiare tangibile. Cu toate acestea, nimeni nu poate sa interzica un trai frumos si daca totusi ajungeti pe acolo ar trebui sa stiti si ce sarbatori si evenimente importante sunt in Elvetia.

Sarbatorile si evenimentele importante din Elvetia

O serie de sarbatori de iarna se petrce din Ziua Sfantului Nicolae: pe 6 decembrie, elvetienii aranjeaza procesiuni de strada cu sunetul clopotelor si oamenii coc turta dulce dintr-un aluat de post. 8 decembrie glorifica triumful conceptiei imaculate a Fecioarei Maria. In zilele de Weekend apropiate de 11 decembrie la Geneva are loc Festivalul de Escalade: intregul oraa se transforma intr-o platforma pentru un spectacol medieval vibrant.

25 decembrie – Craciunul cu cadouri sub bradul festiv, 1 ianuarie – Anul Nou cu saluturi, petreceri si sampanie. A doua zi este onorat fondatorul orasului Bern, St. Berthold. La sfarsitul lunii ianuarie, cei mai buni bucatari din intreaga lume vin la St. Moritz pentru Festivalul Gourmet pentru a bucura publicul sofisticat cu delicatese fara precedent. In februarie, incepe timpul pentru carnaval: Luzern, Berna si Basel. Multimi impodobite, procesiuni cu torte, cantece si dansuri transforma orasele elvetiene pana la ne-recunoastere.

In iunie, Montreux devine centrul evenimentelor de mare anvergura: la prestigiosul Festival Jazz, stralucesc stele precum Ray Charles si David Bowie. In luna iulie, muzica clasica se canta in Verbier, iar la Festivalul de struguri din septembrie din Neuchâtel canta sufletul si se varsa rauri de vin.

Sărbătorile din Elveția

Sărbătorile și evenimentele importante din Elveția

Facebook Comments Box