Orasul Fribourg este situat in apropiere de orasul Berna. Orasul a fost construit pe raul Sarin in anul 1157. Acum, acesta este un loc minunat, inconjurat de un numar imens de monumente arhitecturale. Printre acestea se numara manastirile. In aceste opere de arta de neuitat exista elemente gotice germane. Orasul este neobisnuit si prin faptul ca este situat la granita dintre vorbitorii de limba franceza si germana. Si numele sau poate fi pronuntat diferit in maniera franceza sau germana.

In 1481, acest oras a inceput sa faca parte din Elvetia, mai demult el si-a schimbat in mod constant stapanii si a apartinut, ba unui stat, ba apoi altuia.

In prezent, orasul Fribourg este foarte popular pentru turistii. Numarul de vizitatori a orasului este imensa. Multe cladiri din oraa sunt realizate in stil gotic medieval. Acesta este un stil foarte interesant si neobișnuit, si in Europa existra foarte putine locuri in care s-a pastrat acest stil.

Un alt loc de mare importanta printre turisti este castelul vechi din Poia. Este foarte frumos si unic in arhitectura sa. Orasul in sine este situat pe versantul muntelui si este scufundat in verdeata.

Foarte frumoasa si neobisnuita este biserica Sf. Nicolae, care este situata in Fribourg. A fost ridicata in Evul Mediu si a ramas la fel de magnifica, s-a transformat in patrimoniul cultural al Elvetiei, istoria ei. Turnul de 76 de metri, care incoroneaza catedrala, este vizibil nu numai in oras, ci si in afara lui. Aceasta catedrala este cunoscuta pentru ferestrele sale vitralii, create de mainile lui A. Manissiere si a lui J. Mehofer. In templu exista si o minunata orga, care este opera lui A. Moser.

Orasul are un minunat pod suspendat, de o frumusete uimitoare. Fiecare oaspete al orasului este pur si simplu obligat sa mearga pe el. Acest lucru va va oferi impresii de neuitat despre Elvetia, care va ramane cu dvs. pentru o lunga perioada de timp. Plimbandu-va pe strazile din Fribourg, puteti merge pe alte multe poduri, care exista in oraa. Orasul are fantani de o frumusete fara precedent, care nu va lasa pe nimeni indiferent. Ele sunt realizate atat in stiluri moderne, cat si vechi. Fantanile sunt incadrate cu diverse compozitii arhitecturale, precum si decorate cu sculpturi executate cu maiestrie.

Fribourg

Orasele Elveției – minunatul Fribourg

Facebook Comments Box