Elvetienii sunt foarte atenti la traditii si obiceiuri vechi, prin urmare sarbatorile celebrate in tara sunt petrecute foarte vioi si interesant. Intreaga lume cunoaste Carnavalul de la Basel si concursurile de muzica de la Zurich.

Elvetia se poate lauda cu istoria sa, tara găzduieste tot felul de concursuri si festivaluri folclorice pe tema costumelor vechi. Realizate in sezonul cald, concursurile cantaretilor si tir-sportiv sunt foarte luminoase si pline de culoare. Procesele purtatorilor de standarde sunt insotite de sunetele coarnelor alpine. In Emmental, se organizeaza o sarbatoare colorata – „Ludern-Chilbi”.

Cea mai interesanta este calatoria de primavara in muntii Alpi. La urma urmei, chiar si un eveniment simplu se transforma intr-o procesiune plina de culoare.

Cea mai populara este sarbatoarea de la Nizhny Vale. Aici, in primavara, sunt aranjate bataliile de vaci. Vacile rasei Ehring se disting printr-un temperament plin de viata si un craniu puternic, anume ele concureaza la aceasta sarbatoare. Totul decurge in pace, fara varsare excesiva de sânge, doar ca fiecare vaca incearca sa impunga pe adversara si s-o scoata din cercul in care se afla.

Marii admiratori si pazitori ai traditiilor vechi sunt locuitorii cantoanelor catolice. Ei organizeaza diverse procesiuni in Fribourg, in Mendrisio si Lechenthal.

In luna aprilie, vizitatorii tarii pot participa la Festivalul de primavara de la Zurich. Sarbatoarea prin toate evenimentele petrecute sunt asemanatoare cu sarbatorile altor popoare, efigia este arsa – simbolul iernii, primavara este chemata, se organizeaza diferite procesiuni.

In functie de canton, exista diferite zile libere si sarbatori in tara. Elvetia difera de alte tari, cu tot felul de sarbatori locale, sarbatorite cu mult fast intr-o anumita regiune. In astfel de zile, magazinele si organizatiile sunt inchise – oamenii se odihnesc si transportul lucreaza la un program de duminica.

De la elvetieni se pot invata multe si, cel mai important, ceea ce nu stim sa facem – sa ne odihnim frumos. In oricare luna a anului, turistul nu ar fi venit in aceasta tara uimitoare, el va avea intotdeauna unde merge si unde se distra din toata inima.

Cum se relaxează elvețienii

Cum se relaxează elvețienii

Facebook Comments Box