Elvetia, dupa cum stiti, este locul de nastere al maestrilor remarcabili in arhitectura si arta. Charles Le Corbusier a fost un arhitect modernist si a adus o contributie imensă la dezvoltarea urbanismului, a designului de mobilier, a promovat principiile economiei, rationalismului si functionalismului in arta. Printre arhitectii elvetieni ortodocsi in mod special – Mario Botta, Pierre de Meuron si Jacques Herzog, care au glorificat tara in intreaga lume, sunt prezentate în mod proeminent.

De exemplu, lucrarile arhitectului Mario Botta sunt cunoscute nu numai in Elvetia, ci si in intreaga lume. Dupa proiectele sale, au fost construite banci, biserici, gari de autobuz. Arhitectul a primit numeroase premii foarte prestigioase si a predat in multe din universitatile din intreaga lume. Galeria de Arta Moderna din Londra si Laban Dance Centre sunt faimoasele creatii ale arhitectilor Pierre de Meron si Jacques Herzog. Creatia lor este, de asemenea, noul stadion de fotbal situat in Basel, precum si dezvoltarea proiectului Stadionul Olimpic de la Beijing.

Fara indoiala, celebrii arhitecti elvetieni Pierre de Meuron, Mario Botta si Jacques Herzog – au adus o contributie imensa in dezvoltarea artei, atat in tara, cat si in strainatate. Impreună cu astfel de arhitecti-maestri recunoscuti ar trebui sa mentionam si alti maestri elvetieni care au adus glorie tarii cu opere de arta unice.

In strainatate, puteti vedea o multime de lucrari a designerilor inovatori din Elvetia. De exemplu, faimosul pod din Boston a fost un proiect al lui Christian Mena, iar cladirea ambasadei elvetiene din Germania a fost reconstruita in conformitate cu proiectul de design al maestrilor Diener & Diener. Datorita muncii lor, vechea cladire din secolul al XIX-lea a dobandit un aspect nou, unic, in designul ei au fost adaugate elemente de arhitectura moderna. Centrul termal, situat in statiunea Vals, este, de asemenea, lucrarea arhitectului elvetian Peter Zumthor. Muzeul lui Kirchner, care decoreaza Davos, este o creatie minunata a arhitectilor elvetieni Mike Guyer si Annette Gigon.

Arta Elveția

Arta Elveția

Facebook Comments Box