Astazi, bucataria elvetiana este puternic influentata de bucataria tarilor vecine: Italia, Germania, Franta. Dar, in ciuda acestui fapt, Elvetia are un numar imens de mancaruri originale si speciale.

Unele regiuni din Elvetia au propriul meniu de feluri de mancare speciale.

Cand auzi expresia „elvetian Kitchen”, de regula, toti isi inchipuie ciocolata si branza elvetiana. Emmental, Vacherin, Gruy & Egravere si Appenzeller – sunt branzeturi populare elvetiene. Mancarurile populare din branza sunt Raclette si Fondue. De la bun inceput, acestea erau bucate pur regionale, dar in timp au devenit populare in intreaga tara.

Locuitorii acestei tari prefera pentru micul dejun si cina painea cu unt si gem. Elvetia are un sortiment vast de paine, care se coase in magazine. De asemenea, in aceasta tara se prefera painea cu diferite tarate si seminte, precum si painea cu ceapa. Painea cu branza este una dintre cele mai cunoscute feluri de mancare pe care elvetienii le prefera.

Tarts si quiches sunt in mod traditional mancaruri elvetiene. Tarts de obicei sunt consumate cu mere dulci, cu ceapa si alte lucruri.

In plus, in Elvetia, bucataria italiana a castigat popularitate. Dintre 10 restaurante din tara – 9 vor fi italiene. O popularitate uriasa au felurile de mancare – pizza, paste, risotto si altele. Meniul din peste este mai putin popular, din cauza costului ridicat.

Intr-o parte a tarii – in Ticino – exista restaurante unice – restaurante-pesteri. Acestea sunt restaurante rustice care ofera mancaruri traditionale in meniul lor, de la paste fainoase la carne. Restaurantele de acest tip, situate de obicei langa padure sau langa stanci. De asemenea, din mancarurile traditionale elvetiene este populara Servelas – un fel de carnati nationali, care sunt cunoscuti in intreaga Elvetie.

Fiecarui fel de mancare ii poate fi atribuita o anumita regiune, dar noi trebuie sa intelegem ca, de exemplu, fondue nu este delimitat numai de regiunea franceza a tarii, ci este renumit in intreaga Elvetie.

Aparent, Elvetia este o tara care este influentata de bucatariile tarilor vecine. Dar, este demn de remarcat faptul ca exista multe feluri de mancare care pot fi numite in mod corect doar elvetiene.

Bucătăria din Elveția

Bucătăria din Elveția

Facebook Comments Box