Vizitand Elvetia cel putin o data, va veti indragosti de ea pentru totdeauna. Aceasta este o tara mica, magica, in care sunt amestecate diferite limbi, traditii si culturi. Intr-o piata mica puteti vedea peisaje contrastante: numeroase lacuri, pajisti i orase alpine, Alpii maiestuosi, sate mici de munte.

Gusturile gastronomice sunt foarte diferite in functie de regiunea tarii.

Restaurantul elvetian clasic se caracterizeaza printr-un serviciu de inalta calitate si o atmosfera confortabila. Intregul teritoriu al Elvetiei poate fi impartit in trei parti mari: italiana, germana si franceza. In restaurantele din fiecare regiune puteti savura mancaruri din bucatarii nationale din Italia, Franta si Germania. Vinurile uimitoare din Elvetia nu sunt exportate in alte tari, desi nu sunt inferioare calitatii faimoaselor marci din Italia si Franta.

Fiecare oraa are o specialitate proprie. De exemplu, carnatii din St.Gallen, tortul cu nuci din St. Moritz, friptura din vita din Zurich, carne de porc afumata la Berna, iar la Geneva puteti gusta cel mai proaspat pastrav, care a fost prins din lacurile curate.

Dar in Elvetia exista totusi un singur simbol national – fondue de branza. Acest fel de mancare a aparut cu sapte secole in urma. Crearea sa este atribuita pastorilor alpini, care, in timpul campaniilor lor lungi pe pasunile montane, luau cu sine o cantitate mica de alimente – paiinmuiat bucati de paine uscata. S-a dovedit a fi o mancare delicioasa.

Cu trecerea anilor, reteta pentru fondue a fost imbunatatita, au fost adaugate multe ingrediente. Un adevarat fondue este un fondue cu paine. Cel mai delicios fondue este recunoscut cel din Gryon, prin numele zonei, in care se produce cea mai buna branza din lapte de vaca.

Fondue, care este pregatit in regiunea Appenzeller, are un gust deosebit. Pentru productia ea este folosit laptele de capra.

Acest fel de mancare este foarte caloric, dar uneori puteti sa va rasfatati. Fondue este bine sa fie servit cu legume sarate sau murate si o sticla de vin excelent.

Fondue de brânza

Simbolul Elveției – fondue de brânza

Facebook Comments Box