Ceasurile elvetiene originale sunt recunoscute in intreaga lume ca un standard de precizie, fiabilitate si inalta calitate. Ele sunt un indicator al statutului social si al posibilitatilor materiale a posesorului lor. Popularitatea si costul ridicat al ceasurilor elvetiene au fost determinate de faptul ca producatorii necinstiti au inceput sa foloseasca tot mai des detalii mai ieftine. Acest lucru a condus nu numai la scaderea calitatii marfurilor, ci si la scaderea prestigiului industriei.

Prin urmare, cumparand un ceas elvetian „mai ieftin”, puteti obtine un fals, asamblat in China sau Taiwan.

Pentru a schimba situatia din industrie si a reduce numarul de ceasuri elvetiene neoriginale, grupul de ceasuri Swatch Group a creat Decretul privind etichetarea Swiss Made. In conformitate cu acest document, ceasurile elvetiene sunt ceasurile in care 80% sunt componente originale produse in Elvetia. Tehnologia de asamblare este de asemenea de 80% produsa in aceasta tara.

Pentru producatorii de ceasuri elvetiene neoriginale, va fi dificil sa respecte inovatiile adoptate, astfel incat cele mai multe dintre ele vor inceta sa existe. Calitatea si pretul unui produs de prestigiu doar vor beneficia de lipsa detaliilor asiatice. Dar producatorii cred ca cresterea costurilor nu va reduce cererea. Prestigiul ceasurilor elvetiene reale va creste printre straturile de elita ale populatiei.

Detaliile MECANISMULUI
In linia modelor de ceasuri elvetiene originale exista ceasuri mecanice si cu cuart.

Un ceas mecanic este o opera de arta in miniatura. Mecanismul este intruchiparea gandirii tehnologice si reprezinta un sistem complex de arcuri si roti de transmisii. Dar au deficiente: necesita o intretinere regulata si au o eroare in precizia definitiei timpului de 10-15 secunde.
Ceasurile cu cuart sunt mai populare: nu necesit ingrijire speciala, au un mecanism sigur si o precizie ridicata. Repararea ceasurilor cu cuart va costa mai putin decat a celor mecanice.
Ce mecanism este de preferat, doar proprietarul decide. Cu toate acestea, ceasurile elvetiene originale nu echivaleaza in fiabilitate cu omologii sai mai ieftini.

Cum sa identificati AUTENTICUL?

Exista doi indicatori principali:
Bineinteles, nu veti dezmembra ceasul, incercand sa ghiciti din ce tara provin detaliile lor. Dar, conform legii mentionate mai sus, toate ceasurile originale fabricate in Elvetia trebuie sa aiba un marcaj pe spate, cu inscriptia: Swiss made. Daca cumparati bunuri in Elvetia – daca este scrisa corect aceasta fraza – ceasul este autentic. Daca literele sunt schimbate sau nu exista inscriptie, este un fals. De ce sa schimbi inscriptia? Faptul consta in ceea ca prin producerea unui fals si marcarea acestuia, ca si cel original, se pot obtine amenzi uriase si, in plus – condamnare. Desigur, nu toate tarile sunt atat de vigilente in controlul vanzarilor. Producatorii altor tari pot, de asemenea, fabrica ceasuri sub licenta elvetiana. In acest caz – pe partea din spate va exista un marcaj: Swiss movement. Nu va faceti griji, acest ceas corespunde calitatii elvetiene.
O alta optiune pentru verificare este pasaportul ceasului. Acesta indica contactele producatorului. Sunati si aflati daca exista o licenta de vanzare pentru magazinul din care intentionati sa faceti o achizitie scumpa. Daca nu exista licenta, atunci stiti, ceasul este un fals! Deci, daca nu doriti sa aruncati banii, fiti vigilenti!

Ceasuri elvețiene

Ceasurile elvețiene originale – un simbol al prestigiului

Facebook Comments Box