Cu acest slogan al tanarului elvetian Fabian Bischoff, incearca sa depaseasca instrainarea de la altii. Lupta cu propria sa neputinta si exercitand eforturi enorme el s-a antrenat mult timp ca sa imbrace un costum de papusa-urs si sa iasa in strada. Ursul este foarte dragut, iar bratele intinse ale unei astfel de jucarii de plus din piata centrala din Elvetia a atras atentia multor oameni, care vin pentru o imbratisare.

Acest pas l-a ajutat intr-adevar pe Fabian, pentru ca el este la fel ca toti ceilalti, cu exceptia prejudiciului cauzat de accident. In copilarie, Fabian a fost lovit de o masina pe trecerea de pietoni, a petrecut 3 luni in coma, inconstient, iar dupa revenirea din coma a trebuit sa re-invete sa vorbeasca, sa manance si sa mearga.

Tinarul traieste intr-o scoala internat si chiar munceste. Pana recent tanarul elvetian Fabian, ca invalid, a tolerat lipsa de prieteni. El era obisnuit sa fie aratat cu degetul pe strada si sa se rada de el. Acum insa videoclipul despre ursul fermecator este foarte popular pe Internet. Tanarul a dobandit prieteni si oameni asemanatori din intreaga lume datorita Facebook.

Fabian recunoaste ca chiar si in aceasta forma ii era frica sa fie respins de oameni. Masca lui a devenit un urs vesel.

Fabian Bischoff a gasit o cale de iesire, dar cati de multi oameni, ciungi sau sanatosi, care inca se simt straini si singuri.

Este nevoie ca toti acesti oameni sa se ascunda dupa masti pentru a deveni necesari si iubiti, doar pentru a fi acceptati? Poate ca aceasta intrebare este prea complicata pentru o societate moderna si independenta. Dar viata este imprevizibila. Abilitatile, sanatatea, frumusetea – sunt daruri ale lui Dumnezeu, si nu meritul nostru.

Fabian Bischoff

Trebuie sa ne deghizam ca sa fim mai aproape?

Facebook Comments Box