Candlelight Night, sau Kaarsjesavond, este celebra petrecere anuala de Craciun din orasul Gouda din partea de vest a Tarilor de Jos. Aceasta traditie de noapte este insotita de numeroase lumanari aprinse, cantece si festivitat. In fiecare an, mii de oameni se intalnesc la Gouda pentru a participa la noptile lumanarilor, inclusiv oaspeti importanti olandezi si straini.

In aceasta zi au loc multe evenimente muzicale, teatrale, culturale si de divertisment.
Se simte atmosfera magica a orasului plin de lumini.
Faceti o plimbare linistita pe jos pe langa restaurantele si locurile de divertisment.
Celebrarea se desfasoara pe piata centrala din fata primariei gotice. Luminile stradale si lampile electrice sunt oprite, dar in schimb noaptea totul este luminat de lumanari care stau la ferestrele din jurul pietei. Primarul tine un discurs si aprinde bradul inalt de Craciun, decorat cu mii de becuri, ceea ce lasa o impresie cu adevarat magica.

Traditie veche
Noaptea lumanarilor (Kaarsjesavond) in Gouda este o lunga traditie de cateva decenii. Coristii se aduna pentru a canta cantece de Craciun in fata ascultatorilor care canta si ei. Participantii merg la bisericile si muzeele din apropiere imediat dupa sarbatoare. Orasul Gouda a devenit cunoscut la mijlocul secolului al XIX-lea datorita fabricarii lumanarilor de inalta calitate, desi probabil este mai bine cunoscut pentru produsul sau asemanator cu ceara, branza Gouda. Lumanarile locale sunt facute din ceara naturala, care arde continuu timp de cateva ore, si peste tot in oras le puteti cumpara ca suvenire.

Oras istoric
Orasul Gouda este magic nu numai in timpul Noptii Lumanarilor. Canalele frumoase, bisericile istorice si arhitectura olandeza creeaza un loc magnific in oras, cunoscut si pentru fabricile sale de bere, trabucuri si sandvisuri rotunde de vafe. Gouda este usor accesibil de la cele doua gari, iar calatoria de la Amsterdam dureaza o ora.

Peste noapte in Gouda
Cautati un hotel de design, hotel romantic „asternut si mic dejun” sau o casa de vacanta placuta pentru familia dvs.? In orasul Gouda exista locuri potrivite pentru cazare pentru orice gust si buget. Bucurati-va de o larga gama si rezervati optiunea perfecta pentru vacanta dvs.! Acest articol este despre romanii din Olanda!

Gouda

Noaptea lumânărilor in Gouda

Facebook Comments Box