Elvetienii sunt calmi si atenti. Daca si fac ceva, trebuie sa o faca cu sentiment, cu aliniere, cu alte cuvinte, asa cum ar trebui – si acesta este principiul lor motto in viata. Intr-un elvetian se intersecteaza diferite personaje, putin din afacerea germana, cu adaugarea pedantriei, o finete a italienilor si o sofisticare franceza, toate acestea in combinare confera lumii un caracter elvetian unic.

Elvetii se comporta cu retinere pe strada si se simt eliberati atunci cand se odihnesc. Ei cunosc masura in orice si au un mare sentiment de tact. Vorbind separat despre tineretul elvetian, acesta se distreaza ca si reprezentantii tinerilor din alte tari, la fel de zgomotos si distractiv. Dar trasatura distinctiva a tineretului elvetian este ca ei stiu cand sa se opreasca. Exista o opinie conform careia elvetienii sunt foarte punctuali, dar acest lucru este doar un mit, deoarece, de fapt, elvetienii, ca si locuitorii altor tari europene, adeseori intarzie la munca. Si chiar astfel de institutii precum băncile elvetiene isi pot permite uneori sa retina transferurile, din greseala sa ia un comision suplimentar. Astfel, viata in Elvetia este in esenta aceeasi ca peste tot, cu exceptia anumitor trasaturi de nationalitate.

Calitatea traditionala a elvetianului este atitudinea fata de munca. Sau un functionar dintr-o banca sau un administrator din orice hotel va incerca sa faca tot ce depinde de ei si poate chiar mai mult, doar pentru a-l multumi pe client cat mai mult posibil. Ei va vor apela enervant, vor verifica computerul, vor specifica, vot informeza clientul chiar si despre cele mai mici detalii. Cu alte cuvinte, se vor ingrijora si se vor agita pana cand problema va fi rezolvata pana la capat cu 100%. Prin urmare, daca va trebui sa comunicati cu angajatii elvetieni, puteti fi siguri ca pentru voi ei vor face tot ce le sta in putere si, probabil, chiar mai mult.

Trecerea prin mai multe culturi, precum si prezenta a patru limbi de stat se afla in centrul culturii originale si unice a Elvetiei. In orice oraa elvetian care se respecta, puteti gasi o orchestra simfonica, o orchestra de instrumente populare sau chiar un teatru si acesta este setul minim de institutii culturale din orase. In Elvetia sunt multe muzee – undeva peste 600, ceea ce inseamna ca in fiecare oraa exista cel putin patru muzee. Datorita unor astfel de institutii culturale, unde sunt organizate diverse expozitii sau galerii, viata culturala este mai mult decat saturata.

Elvetienilor trebuie sa la aducem un omagiu, deoarece isi pastreaza foarte atent traditiile culturale, isi cunosc si isi onoreaza originile. Muzica populara si costumele nationale elvetienii le pastreaza si le transmit cu o atentie deoasebita din generatie in generatie.

Elvețieni

Particularitățile caracterului national al elvețianului

Facebook Comments Box