Pana in prezent, Elvetia se poate mandri si pe buna dreptate de cel mai inalt nivel de educatie, iar rezultatele studiilor din aceasta tara vor justifica toate investitiile financiare.

Elvetia – un stat european cu adevarat unic, care combina frumuseti naturale izbitoare, diversitate culturala, precum si o buna reputatie a tarii ca un centru financiar si industrial. Diverse peisaje naturale: munti cu varfuri acoperite de zapada, lacuri, zone mici de platoul, Marea Mediterana – poate fi traversata doar in cateva ore. Structura statului este o confederatie care include patru limbi de stat: franceza, germana, italiana si romansh. Cultura si arhitectura sunt dominate de doua religii principale: catolicismul si protestantismul. Elvetia este un lider in productia de ceasuri, branza, in domeniul bancar si, bineinteles, al educatiei.

Copiii sefilor de state, parlamentelor, membrilor guvernului, presedintilor marilor corporatii din intreaga lume vin sa primeasca o educatie de elita elvetiana. A studia in Elvetia se considera prestigioas atat in randul europenilor, cat si in randul rusilor si americanilor. In acelasi timp, educatia din aceasta tara poate fi obtinuta la orice nivel: lingvistica, colegiala sau superioara.

Un exemplu tipic il reprezintă Colegiul Lemania (Lausanne), care cuprinde toate nivelurile de invatamant, de la invatamantul elementar la cel de doctorat. In Lemania se poate studia intensiv limbile franceza si engleza. Elevii din colegiu locuiesc intr-o resedinta confortabila, pentru ei se organizeaza un program de excursii si divertisment, dar si de formare sportiva. Vara, Lacul Geneva este excelent pentru navigatie, schi nautic si canotaj.

A studia in invatamantul superior din Elvetia este deosebit de interesant pentru cei care doresc sa devina adevarati profesionisti. Institutul de Management pentru Hoteluri – Hotel Institute Montreux este considerat unul dintre cele mai bune. Acesta este convenabil situat pe malul Lacului Geneva, in centrul orasului Montreux, la cativa pasi de strazile comerciale, statia de cale ferata si faleza, unde puteti vizita principalele cafenele, baruri si restaurante. Institutul este echipat cu clase de calculatoare, o biblioteca si sali de clasa bine echipate.

Educația in Elveția

Educația in Elveția

Facebook Comments Box