Elvetia este un loc in care chiar si visele imposibile se implinesc, indiferent daca este vorba de odihna, studii sau tratament.

Imaginati-va ca va aflati pe un platou inalt, in inima Alpilor Elvetieni, la o altitudine de 1.500 m deasupra nivelului marii. Mai jos se afla Valea Ronului si chiar in fata dvs se afla o panorama uluitoare si uimitoare a varfurilor alpine care stralucesc de la zapada alba – cele mai inalte culmi muntoase din Europa. Va aflati in Crans Montana.

In 1993, aceasta statiune europeana la moda si-a sarbatorit centenarul. Statiunea a fost creata pentru persoanele care doresc sa gaseasca aici odihna de la agitatia vietii de zi cu zi, a linistii si, desigur, a divertismentului. In ultimii 30 de ani, hotelurile au fost construite unul dupa altul, au fost deschise noi terenuri de golf si au fost amenajate partii de schi. Reprezentantii elitei financiare din Geneva si boemii din Franta si Italia adora sa se relaxeze aici.

Daca doriti ca vacanta voastra elvetiana sa inceapa de acasa, ar trebui sa utilizati cu siguranta serviciile companiei Swissair, care este renumita pentru nivelul ridicat de servicii si confort si unul dintre primele locuri in sectorul de servicii in randul companiilor aeriene din lume. La bordul avionului vi se vor oferi bauturi excelente si mancaruri delicioase. Copiii se vor juca cu jucariile donate lor in timpul zborului de Swissair si vor putea chiar sa viziteze cabina pilotului. Crans-Montana se afla la 180 km de aeroportul din Geneva. Calea ferata va va ajuta sa ajungeti rapid in orasul Sierr, apoi trebuie sa parcurgeti doar 15 km cu autobuzul sau taxiul pe un drum pitoresc si veti vedea Crans-Montana, inconjurat de frumusetea fara precedent a lanturilor montane. Statiunea este situata pe versantul sudic insorit al Alpilor, protejata de aerul umed si rece de o creasta alpina. Clima, in acelasi timp alpina si mediteraneana, ofera acestui loc o atmosfera de relaxare si refacere a sanatatii. Crans-Montana va va oferi o selectie diversa pentru vacantele de vara si de iarna.

De la mijlocul lunii mai pana in octombrie, „Majestatea Sa” golful domneste pe platoul Crans-Montana, deoarece Crans-Montana este una dintre capitalele europene ale golfului. Iar apoteoza tuturor este binecunoscutul turneu „Canon – European Masters” (competitii cu 9 si 18 gauri), organizat anual la inceputul lunii septembrie.

In iunie, Crans-Montana gazduieste Forumul pentru dezvoltarea economica a Europei de Est (similar cu Forumul Economic Mondial anual de la Davos, celebra statiune elvetiana). In fiecare an la Forum este aleasa o persoana a anului.

Veti avea, de asemenea, plimbari cu balonul cu aer cald, tenis, calarie, inot in lacuri cristaline de munte si, bineinteles, plimbari pe numeroase carari ingrijite, picnicuri in natura, unde veti fi fascinati de liniste, intrerupti doar de murmurul riuletelor ai unde va veti putea bucura de mirosul imbatator de brazi si ierburi de munte.

Iarna, Crans-Montana este literalmente un paradis al schiului!

Crans-Montana

Iarna, Crans-Montana este literalmente un paradis al schiului!

Aici veti gasi o abundenta de partii de schi pline de soare pentru fiecare gust: 160 km de partii de schi pe ghetarul Plen Mort de la o inaltime de 3000 m (unde puteti schia chiar si vara), mai mult de 50 km de partii de schi de fond pe lacuri inghetate si terenuri de golf. Cautatorii de emotii pot incerca partiile Campionatelor Mondiale de Schi din 1987 sau la finala Cupei Mondiale din 1992. Nu a functionat imediat … E in regula. Instructorii scolii de munte elvetiene sunt pregatiti sa va ajute in orice moment pe voi si pe copiii dvs.

La sfarsitul zilei, puteti descoperi cele mai bune centre comerciale din Alpi. O mie si una de minuni va asteapta in buticurile celor mai cunoscuti couturieri, bijutieri, companii de ceasuri, aproape pierdute in mediul multor magazine de suveniruri. Iar la amurg, barurile si cluburile de noapte isi deschid usile. Dintre cele mai la moda si mai vizitate, vom numi doar barul „1900” si barul „Pasha”. Centrul vietii de noapte este clubul „Absolut”. Iar a doua zi iti va aduce mereu ceva nou. In orice caz, fie ca admirati peisajele alpine, practicati un sport nou sau faci cumparaturi in magazinele la moda ale celor mai cunoscute companii italiene si franceze, veti fi inconjurat de o atmosfera de prietenie, liniste, respectabilitate si regularitate. La urma urmei, pana la urma, totul este supus unui singur scop – sa vi se indeplineasca dorintele.

Cele mai bune hoteluri din Crans-Montana:

Hotel Royal ***

Unul dintre cele mai luxoase hoteluri, cu un interior in stilul unei cabane elvetiene, 2 restaurante, 2 sali de conferinte. Acest hotel este cel mai potrivit pentru calatorii de afaceri care vin la turneele de forum si golf, precum si pentru familii.

Crans – Ambasador ***

Hotel cu vederi frumoase asupra Alpilor, restaurant terasa, piscina interioara, sauna, jacuzzi, terasa cu solarium, 4 sali de conferinte. Hotelul are un centru de wellness care ofera tratament non-medicamentos conform metodei lui Maurice Message, bazat pe utilizarea de plante medicinale ecologice. Scopul principal al tratamentului este intinerirea organismului. Aceasta tehnica este deosebit de populara in randul femeilor.

Restaurantele acestei statiuni alpine sunt renumite pentru bucataria rafinata. Si este greu de determinat ce atrage mai mult turistii – sofisticarea bucatariei franceze sau originalitatea mancarurilor traditionale elvetiene. In orice caz, va recomandam sa rezervati masa in avans. Dintre cele mai cunoscute restaurante, desigur, merita mentionat „Mont-Blanc” cu o bucatarie franceza excelenta, care are si o terasa cu vedere la creasta alpina.

Facebook Comments Box