Zurich este cel mai mare oras din Elvetia, raspandit pe malul raului Limmat, care se varsa in pitorescul lac din Zurich. Orasul este un centru financiar global, centrul institutiilor comerciale si industriale si centrul vietii culturale a tarii. Cartierele fermecatoare ale orasului vechi, cu strazi inguste, sant, case inguste in stil gotic, care sunt amplasate, cafenele mici, patiserii, magazine de antichitati. Mandria orasenilor este Bahnhofstrasse, centrul financiar al orasului. Aici sunt birourile bancilor elvetiene de frunte, iar vitrina oricarui magazin este o opera de arta. Orasul are o multime de locuri pentru divertisment si recreere, parcuri, magazine cochete si restaurante. Este dificil sa gasesti cel mai bun loc de relaxare, care combina elementele civilizatiei urbane si farmecul tarii. De aici incep numeroase rute de excursii in jurul tarii, este de remarcat mai ales o calatorie pe trenuri panoramice de-a lungul traseului Zurich – Lucerna – Interlaken – Montreux – Geneva.

Obiective turistice in Zurich

Cartierele vechi din Zurich si suburbiile Catedralei Winterthur Grossmunster si Fraumunster
Gradina zoologica si gradina chinezeasca
Cascada Rinului si Castelul Laufen
Muzee
Muzeul de Arte Plastice
Muzeul National Elvetian
Muzeul Rietberg
Swiss TechnoPanorama, Winterthur

Cascada Rinului

Obiective turistice in Zurich – Cascada Rinului

Orasul a aparut in timpuri stravechi. Prima mentiune despre aceasta dateaza din 372 i.Hr. e. Timp de multe secole, a jucat un rol proeminent in comertul european. Centrul istoric al orasului, cu numeroase si bine conservate monumente antice – faimoasa catedrala. Intr-una din pronaosele in care este ingropat Erasmus din Rotterdam, cu case de bresle medievale medievale, cladiri rezidentiale, o universitate – se afla in stanga, malul inalt al Rinului. Trei poduri mari duc spre coasta dreapta, situata in jos, unde se intind noi cartiere rezidentiale si acostari (navele maritime ajung aici de-a lungul Rinului). Exista, de asemenea, pavilioane ale Targului anual anual de la Basel.

Baselul este cunoscut si pentru Muzeul de Arta cu o colectie de tablouri mica, dar foarte valoroasa.

Catedrala Basel Munster, construita de imparatul Heinrich in 1019, Spaler, poarta orasului din gresie rosie, construita in 1400; Primaria care dateaza din secolul al XVI-lea; gradina zoologica. Muzeul de arte plastice, Muzeul Jean Tinguely, Muzeul de istorie Barfüsserkirche, Casa Kirschgarten („livada de cires”), Muzeul de antichitati si colectia Ludwig.

Basel este situat la granita partilor germane si franceze ale Elvetiei, chiar in centrul Europei, pe malurile Rinului. Astazi este un mare centru industrial, comercial si bancar. Simbolul orasului este primaria din caramida rosie din secolul al XVI-lea, frumoasa ca un decor fabulos. Pe piata pietei, vi se vor oferi cirese parfumate din gradinile Vaii Frick, sparanghel cultivat in Alsacia si diverse soiuri de branza. In partea superioara a orasului vechi se afla cladiri universitare, galerii de arta, magazine second-hand. La fiecare pas, sunteti intampinati cu cele mai bune exemple de arta si arhitectura contemporana, cum ar fi „fantana vie” a ingeniosului Jean Tinguely.

Basel

Obiective turistice in Basel

Facebook Comments Box