Basel – Poarta de Nord a Elvetiei, un oras al castelelor si al cladirilor antice

Basel este capitala cantonului cu acelasi nume. Acest oraa este situat pe o vale intre Padurea Neagra si Muntii Jura si se intinde de-a lungul raului Rin. Nu departe de vale este o trecere peste rau. Trei tari – Franta, Elvetia, Germania – converg in acest loc. Basel este un centru de comert, banci si industrie, stiinta, cultura si arta.

Istoria orasului este lunga si demna de mandrie. Celtii si romanii care traiesc aici au lasat o mare mostenire culturala. Cladiri medievale, case baroce, Catedrala din centrul orasului – toate acestea sunt perfect pastrate si sunt proprietatea orasului. Primaria frumoasa, fabuloasa din caramida rosie construita in secolul al XVI-lea a devenit simbolul Baselului. In partea de nord a orasului puteti gasi librarii, cladiri universitare, galerii. Spre noile cartiere rezidentiale se poate trece prin intermediul a trei poduri mari care duc spre malul drept al Rinului. Pe acelasi tarm se desfasoara in fiecare an Targul de la Basel.

Un numar mare de fani viziteaza orasul Basel in timpul turneului „Davidoff Swiss In-doors”. In plus, orasul gazduieste anual aproximativ o mie de concerte, muzicaluri, festivaluri. Basel este renumit si pentru celebrele magazine de brand: Swatch Armani, Gucci Bucherer, Rolex, Dior, Prada si altele.

Basel nu este lipsit de obiective turistice. Aproximativ 30 de muzee, dintre care cele mai cunoscute sunt Fondation Beyeler si Kunstmuseum, doua galerii de arta care sunt renumete in Elvetia, Muzeul Jean Tingley, Muzeul Culturii si Muzeul de Antichitati. In fiecare an are loc o expozitie Art Basel, unde artistii contemporaniisi expun lucrarile.

Baselul este plin de spiritul creativitatii, oriunde puteti gasi opere de arta, cum ar fi fantana Tingley, precum si sculptura „Omul cu ciocanul” de Jonathan Borowski. Portile Spalertor, construite in secolul al XIV-lea. – o alta atractie turistica. Doua turnuri rotunde, dintate sunt adiacente partii centrale a portii. Poarta Spalentor este una dintre cele mai frumoase din Elvetia, ea a servit drept aparare a gradinii, iar acum este o valoare arhitecturala.

Basel

Orașele Elveției – Basel

Facebook Comments Box