Elvetia nu este numita in zadar „povestea schiului”. Muntii ocupa doua treimi din teritoriul Elvetiei, iar centrele de schi neobisnuit de ingrijite sunt considerate unul dintre cele mai bune din lume. In Elvetia, totul este de cea mai inalta clasa. Orice statiune locala este un standard de calitate, soliditate si prestigiu in aceeasi masura cu o banca elvetiana sau un ceas elvetian. Iar mandria unui schior va cunoaste culmi de la faptul ca a cucerit cele mai inalte partii montane din lume.

Exista cinci regiuni principale de schi in Elvetia, majoritatea statiunilor sunt situate in cantoanele Valais si Graubünden.

Alpii berneseni este o regiune traditionala de schi din Elvetia care este populara de peste 100 de ani. Inaltimea muntilor si dificultatea versantilor cresc aici pe masura ce va deplasati de la vest la est.

Vara in Elvetia

Acolo unde natura si relaxarea se contopesc intr-un singur intreg. Cascada – peste o stanca abrupta. Paraiele din ghetar – de-a lungul canioanelor inguste din Rosenlai si Are.

Barcile sprintene si vapoarele de excursie se plimba de-a lungul apelor smaralde ale lacurilor Thun si Brienz. Si pe tarmurile lacurilor sunt sate, ca din tablouri, cabane in vai frumoase, retrase. Confort si liniste elvetiana. Bucurati-va de lucrarile artistilor locali vizitand unul dintre castelele antice, martorii tacuti ai bogatiei si ruinei, cazati intr-unul dintre vechile hoteluri, restaurate cu atentie. O padure densa si intunecata se termina brusc la poalele unei creste stancoase de munti, iar vacile calme pasc nu departe sub artari alpini vechi de secole. In lacurile de munte, ca si in pietrele pretioase, se reflecta varfurile albe de zapada si, mai presus de toate, din aceasta splendoare se ridica Aiger, Mönch si Jungfrau. Bine ati venit in Alpii berneseni.

Iarna in Elvetia

Eiger, Mönch si Jungfrau sunt nume celebre. Kleine Scheidegg, Schilthorn, Lauberhorn si Mennlichen – acestea sunt piste de schi pentru profesionisti si iubitori experimentati.

Partiile blande pentru incepatori sunt regiunea Simmental si Zanenland, terasele insorite ale Hasliberg si Beatenberg. Varfurile inalte sunt decorate cu palariile eterne din Muntii Bernei. Liniile de cale ferata de munte ofera vederi panoramice, care l-au uimit in timpul lor chiar si pe James Bond. Urcarea pe crestele unui ghetar, schiatul in jos, excursii cu schiurile spre varfurile muntoase curate. Satele prietenoase va invita sa va relaxati intr-un restaurant confortabil. Statiuni de schi celebre precum Interlaken sau Gstaad va vor oferi conditii de viata moderne si divertisment. Si copiii aici se vor simti ca pe locul lor preferat de joaca. Alpii berneseni iti vor transforma toate visele intr-o poveste de Craciun realizata.

Sporturi pe zapada fara restrictii: mai mult de 1000 km de piste – Glacier 3000, Gstaad: soare si zapada de la sfâarsitul lunii octombrie pana la inceputul lunii mai – Campionatele Mondiale de Schi: elita mondiala la Adelboden si Wengen – Charm: trasee panoramice de drumetie de iarna.

Sporturile de iarna din Alpii Bernei fac parte din viata de zi cu zi. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca unii dintre cei mai importanti schiori si campioni ai snowboardingului vin din aceste locuri. Ca si patria lor, au ramas fideli lor, in ciuda oricaror varfuri. Aici, calitatile mostenite sunt mai importante decat orice manifestari externe. Scopul principal este distractia si originalitatea. Cand ajungeti in Alpii berneseni, veti gasi toata iarna elvetiana intr-o mica regiune. Unic si divers, incantator.

Gstaad (1050-3000 metri deasupra nivelului marii) este un diamant. Daca iti place sa te relaxezi, dar nu vrei sa renunti la toate beneficiile civilizatiei, acesta este locul pentru tine.

In Adelboden-Frutigen (1350-2400 metri deasupra nivelului marii), basmul de iarna devine o realitate, iar bucuria vietii este posibila atat pe versanti cat si in exterior.

Simmental-Lenk (1100-2000 metri deasupra nivelului marii), unde se afla arena de iarna Adelboden-Lenka, este un adevarat paradis pentru familii. La o altitudine de 600-2433 metri deasupra nivelului marii, asa-numita regiune alpina (Brinz – Meiringen – Hasliberg) a pregatit pentru oaspetii sai terase unice cu soare si piste de nedescris.

Facebook Comments Box