Daca exista o tara in lume in care Anul Nou este incredibil de bun, fabulos si incantator, este, fara indoiala, frumoasa Elvetie! Aflandu-va in Zurich, Geneva sau Lucerna la sfarsitul vechiului an, ajungeti la convingerea ferma că aceasta schimbare semnificativa de date a fost creata clar pentru ocazia sarbatoririi ei in Elvetia – pentru ca aici, ca nicaieri altundeva, puteti simti atmosfera magica a unei sarbatori cand vechiul neimportant pleaca pentru totdeauna, iar in fata – visele se vor implini cu siguranta, surprizele placute stau in asteptare si viata te cheama cu toata stralucirea ei atractiva.

Anul Nou in Elvetia este o perioada in care atmosfera confortabila a Europei vechi umple strazile medievale ale oraselor antice, aprinde iluminarea brazilor si conacelor festive si se invarte sub tavanele pictate ale salilor de opera si de concert. Asadar, nu este de mirare ca vin zile fierbinti pentru turism in aceasta perioada: numarul celor care doresc sa se alature serbarilor de Anul Nou in Elvetia depaseste semnificativ numarul de locuri disponibile la hotel.

Ce este atat de atractiv fara precedent pentru Anul Nou elvetian? In primul rand, datorita amplasarii tarii in latitudinile temperate din Europa Centrala, principala vacanta de iarna aici este reala, cu zapada pufoasa, ferestre inghetate ale caselor si o aroma atat de atractiva de cafea fierbinte si ciocolata care vin de la usile numeroaselor cafenele. In al doilea rand, la fel ca toate natiunile „reci”, elvetienii stiu sa faca iarna atractiva: de multe ori puteti vedea torte aprinse pe peretii conacelor, scaunele din cafenele sunt acoperite cu paturi sau piei confortabile, chiar si zapada din orase este surprinzator de alba si pare a fi foarte moale. In cele din urma, momentul sfarsitului vechiului an si intrarea in drepturi a celui nou este, de asemenea, o perioada de targuri de Craciun, vanzari si alte frenezii de cumparaturi – cu o paguba constanta, dar atat de placuta portofelului. In acelasi timp, vanzarile de Anul Nou si Craciun in Elvetia incep cu mult inainte de sarbatorile propriu-zise si continua mult dupa – de la sfarsitul lunii noiembrie pana la aproape jumatatea lunii februarie.

Daca se intampla sa fiti la Zürich in ziua de Anul Nou, nu ratati ocazia de a vizita piata traditionala de Craciun de la gara centrala – aici puteti cumpara literalmente orice iti doreste inima si toate acestea in atmosfera ametitoare a srbatorilor de Anul Nou.

Statiunile de schi din Elvetia sunt un alt loc memorabil pentru a sarbatori Anul Nou. Atmosfera de aici este putin diferita de cea din orase – va trebui sa uitati de atractiile decorate si de pietele de Craciun, dar natura neatinsa pare a fi si mai solemna cu ocazia sarbatorii, o multime de divertismente activ (si nu prea), iar Anul Nou in sine poate fi intalnit chiar si la o cina bontona la hotel, chiar sub cerul instelat, inconjurat de „milenarii” alpini. Si, bineinteles, merita sa mergi la statiunile de schi nu numai pentru a ridica un pahar de sampanie pentru Anul Nou in inima Alpilor Elvetieni, ci si pentru a te antrena la sporturile de iarna – numarul scolilor si calitatea predarii elementelor de baza ale abilitatilor in Elvetia au devenit de mult timp un punct de reper.

Anul Nou in Elvetia

Anul Nou în Elveția

Facebook Comments Box