Berna este situata in centrul tarii. Datorita acestui fapt, Berna este un punct de plecare de la care ar trebui sa incepeti cunoasterea Elvetiei in ansamblu. Pentru a cunoaste tara, puteti folosi pentru calatorii orice tip de transport. Pentru a va indragosti de tara ceasurilor si a branzeturilor, merita sa vizitati Berna.

Acest oras isi are originea din 1191. Din primele atestari se pare ca orasul a fost construit din stejari. Dar povestea spune ca in 1405 un incendiu l-a distrus. Astazi, aproape toate cladirile istorice pe care le puteti admira sunt ridicate din piatra locala si sunt marcate din secolele XVI-XVII. Arcadele istorice intinse pe 6 km au transformat orasul intr-o lunga zona comerciala acoperita din Europa de azi. Aceasta zona este protejata de intemperii.

Orasul, ca majoritatea oraselor, are propriul sau simbol. Aici simbolul orasului Berna este un urs. Indiferent de tara in care veti calatori, nu veti vedea nicaieri atat de multi ursica in acest oraa. Tot ce veti vedea in Berna, totul va fi decorat cu un urs. Acesta este steagul, stema, si magazine etc.

In Berna exista multe muzee, teatre, cafenele si multe altele. Exista, de asemenea, parcuri frumoase, unde va puteti petrece placut timpul. Pe langa toate aceste atractii, orasul este faimos pentru sport. Aici se organizeaza multe turnee etc.

Berna a obtinut pe buna dreptate titlul de unul dintre cele mai inflorite orase. In case, la fiecare fereastra puteti vedea o glastra cu violete sau muscate.

Atractiile din orasul Berna

UNESCO a recunoscut Orasul antic din Berna ca monument cultural mondial. Acesta este unul dintre cele mai remarcabile monumente ale constructiei medievale din toata Europa. Daca va aflati in oras, atunci nveti fi cuceriti de unicitatea monumentelor istorice. Aici va veti bucura de Turnul cu Ceas, Santul Ursului, cladirea Parlamentului, Catedrala. A. Einstein a locuit in acest oras. Aveti ocazia sa vedeti casa, unde a decoperit teoria relativitatii.

Berna este un oras frumos, cu o cultura individuala, unica si monumente de arhitectura. Vizitati acest oras, bucurati-va de amabilitatea acestuia.

Facebook Comments Box