Geneva este un centru istoric si cultural al Elvetiei cu o importanta internationala.

Cel mai popular centru cultural din Elvetia este Geneva. Este situat pe malul lacului Geneva – cel mai mare din Elvetia, care este un imens rezervor cu apa dulce din vestul Europei. Geneva este unul din cele mai internationale orase si prin sediile organizatiilor internationale de renume stabilite la Geneva. Pe malul stang al Rhône-ului este stabilit confortabil centrul orasului, unde se afla catedrala, primaria, multe magazine si muzee. Pe malul drept se afla sediile ONU, Crucii Rosii Internationale si alte organizatii cu renume international.

Fantana de la Geneva – Jet d’Eau, a carei unicitate consta in faptul ca fluxurile sale ajung la 145 m, merita o atentie deosebita. Astfel de fluxuri mari de apa simbolizeaza aspiratia in sus, intelegerea esentei spirituale superioare. Nu puteti ignora ceasul cu flori din Geneva, situat in centrul orasului. La proiectarea lor, sunt folosite peste sase mii de flori vii. Lungimea acului de secunde este de 2,5 metri, ceea ce reprezinta o cifra record.

Nu se poate trece cu vederea si festivalul anual „Escalade”. Se sarbatoreste la jumatatea lunii decembrie. Aceasta uimitoare priveliste este o procesiune de calareti imbracati in costume medievale, purtand baionete. Dupa un semnal special al catedralei, ciobanii si tobosarii incep sa reproduca melodii vechi din Geneva si muzica vesela. Pe stradutele inguste se pot gasi si piata folclorului, cat si mese intinse. Aici puteti gusta si savura cu adevarat mancarurile nationale de branza si carne, vinul fiert si faimoasa supa de legume.

O legenda istorica celebra este asociata cu aceasta supa. In 1602, ducele francez de Savoia si armata sa au dorit sa atace Republica Geneva, iar in noaptea de 11-12 decembrie, el si soldatii au inceput sa urce scarile catre zidurile cetatii. Localnicii s-au luptat cat a putut, iar o femeie a turnat supa de legume fierbinte pe capul invadatorilor. Astfel, odata cu escalada, acest fel de mancare nationala a intrat in istorie. Anual in patiseriile din Geneva apar vasele de ciocolata cu legume facute din aluat dulce, precum si emblema Genevei decaorata cu galben si rosu. Pe 12 decembrie, dupa masa festiva, dupa obicei, cel mai batran si cel mai tanar dintre cei prezenti cu apelul „Asa sa dispara dusmanii Republicii!” strica vasul si toata lumea incepe degustarea.

Geneva

Orașele Elveției – Geneva

Facebook Comments Box