Orasul Lugano este situat pe malul lacului Pérezio, cunoscut si sub denumirea de Lacul Lugano. Lacul se intinde la poalele muntilor Brè si San Salvatore. Orasul Lugano este cel mai mare oras din cantonul Ticino (in limba germana Tessin), in Elvetia centrala, aproape de granita cu Italia.

Lugano este unul dintre cele mai frumoase orase din Elvetia

Lugano este al treilea centru economic al tarii, dupa Geneva si Zurich. Piazza Riforma este principala piata a orasului. Exista un numar mare de banci, restaurante si cafenele confortabile. De asemenea, in Piata Piazza Riforma se afla primaria orasului, cu ceasuri si sculpturi, alegorii care simbolizeaza libertatea, consimtamantul, forta si religia.

Cea mai eleganta strada din Lugano este Via Nassa. Aceasta este o strada pietonala, veti primi o mare placere de la o plimbare pe jos si puteti admira arcadele vechi.

Catedrala principala a orasului este Catedrala San Lorenzo. Acest templu contine picturile baroce ale fratilor Torricelli, frescele gotice tarzii, sculpturile rafinate in stilul Rococo si basoreliefurile Renasterii.

Principalele avantaje ale orașului Lugano sunt stilul de viata italian, vegetatia frumoasa, peisajele frumoase si bucataria excelenta.

Vremea calda, care se mentine aproape intregul an, va permite sa va bucurati de clima mediteraneana chiar si toamna tarziu.

Cele mai apropiate aeroporturi internationale sunt la Zurich si Milano.

Lugano are si un aeroport local numit Agno. Exista zboruri zilnice spre Geneva, Zurich si alte orase europene mari.

Unul dintre cele mai minunate locuri pentru a va relaxa in Lugano este restaurantul „Pearl of the Lake”, care are o priveliste incantatoare a lacului. Complexul isi vincanta vizitatorii cu arta culinara, mancaruri de inalta calitate si gustoase, precum si o varietate de vinuri de epoca. Acest restaurant organizeaza diverse evenimente, cum ar fi seri culinare si degustari.

Daca mergeti in vacanta cu copiii dvs., atunci ar trebui sa vizitati parcul pentru copii Swiss Miniature, situat la 10 minute de Lugano, in orasul Melide. „Elvetia in miniatura” nu poate sa nu placa copiilor dar si adultilor. Pentru vizitatorii sai, parcul isi incepe activitatea de la mijlocul lunii martie pana la sfarsitul lunii octombrie.

Orașele Elveției - Lugano

Orașele Elveției – Lugano

Facebook Comments Box