Daca nu aveti suficient timp sa vedeti totul, limitati-va la cele mai importante lucruri. Sa vorbim despre Zurich si despre atractiile sale. Unde se poate merge in acest oras?

Primul loc unde trebuie mers este Bahnhofstrasse. De aici este cel mai bine de a incepe cunostinta cu Zurich. Acesta este centrul orasului si primul lucru pe care un turist il poate vedea.

Cand vremea este buna, e recomandata o plimbare pe jos. Bucurati-va de frumusetea strazilor si de splendoarea orasului. Bahnhofstrasse se afla pe malul lacului – Burkliplats. In fiecare sambata are loc piata de vechituri.

Paradeplatz
In centrul lui Bahnhofstrasse se afla o alta atractie – Paradeplatz. Aici puteti vizita Cafeneaua Sprüngli, o cofetarie si sa gustati prajiturile delicioase. Gustand dulciuri, sunteti bineveniti la Altstadt – una dintre cele mai vechi parti ale orasului Zürich.

Veti fi fascinati de strazile inguste stravechi, care sunt impregnate de spiritul Evului Mediu. Fiti atenti la cifrele scrise pe case – anul constructiei. Exista chiar si unele care au fost construite aproximativ in secolul al X-lea.

Turnurile romane
Aceste turnuri sunt Biserica Sf. Petru si Biserica Fraumunster. Pe Biserica Sf. Petru este unul dintre cele mai mari ceasuri din Europa. Aruncati o privire in biserica si explorati ramasitele bailor romane.

Lacul Zurich
Daca veti avea parte de vreme insorita, obligatoriu faceti o plimbare pe malul Lacului Zurich. Pe malul lui, puteti sedea linistiti si hrani lebedele. Ele nu se tem de oameni si vor manca din mainile voastre.

Daca nu va vor lasa fortele la jumatatea drumului, atunci la capatul falezei, mergeti la restaurant si admirati lacul.

Fraumunster, Lindenhof, Grossmunster
Apoi, intoarceti-va inapoi pe dealul de la Biserica. Veti vedea Lindenhof – o platforma in varful muntelui. Anterior era un birou vamal. In partea stanga veti vedea placile vechi, pe care numele orasului era intalnit pentru prima data.

Mergeti inapoi pe strazile vechi spre lac, veti vedea Fraumunster – o manastire pentru femei. Acesta este locul unde ar trebuie sa mergeti.

Pe celalalt mal veti vedea biserica din Grossmünster – o manastire pentru barbati. Astazi este unul dintre principalele centre elvetiene de Reformare.

Paradeplatz

Orasele Elvetiei – Zurich Paradeplatz

Facebook Comments Box