Elvetia este o tara unica, care merita vizitata, daca aveti posibilitate. Si nu numai pentru a vedea cat de bogata este, ci pentru a se bucura de frumusetea sa extraordinara si de ordinea si linistea uimitoare. Conducand prin orasele elvețiene, mergand pe strazile oricarui oras, nu o sa puteti sa nu va minunati de linistea si increderea de pretutindeni. Nu trebuie sa va surprinda daca seara, dupa ce ati intrat chiar in capitala Elvetiei – Berna, veti vedea strazile goale. Acest lucru este normal. Oamenii sunt obisnuiti sa lucreze si sa faca bani aici, dar nu sa piarda timpul degeaba. Prin urmare, in prealabil, fiti pregatiti pentru faptul ca seara, chiar in centrul oricarui oras, chiar si in capitala, plimbanduse puteti vedea de obicei doar turisti. In acelasi timp, fiind in acelasi loc dimineata, veti fi uimiti de traficul care umple strazile: oameni grabiti, biciclisti in costume de afaceri si cu casti si chifle minunate la vanzatorul de cafea. Desi principalele centre turistice, desigur, sunt o exceptia de la aceasta regula, avand o viata de noapte furtunoasa.

Plecand intr-o vacanta in Elvetia, merita sa tineti minte ca aceasta este probabil cea mai scumpa tara europeana. Prin urmare, preturile din magazine pot fi putin cam piparate. Chiar si pentru un magnet, in majoritatea cazurilor, aici va trebui sa platiti aproximativ 10 – 12 de euro, care nu pot fi comparate nici macar cu 4 – 5 euro in centrele turistice din Franta sau Germania. Desi unele produse nu difera foarte mult la pret. De exemplu, unele branduri de imbracaminte se mentin la aproximativ aceeasi valoare in diferite tari. Prin urmare, va puteti plimba cu indrazneala de-a lungul vitrinelor magazinelor si chiar puteti intra daca preturile va par potrivite.

De asemenea, trebuie tinut minte faptul ca Elvetia este o confederatie, care este o uniune a mai multor unitati administrative, fiecare avand propria limba: germana, italiana sau franceza. Si desi toate trei sunt de stat, nu fiti surprinsi daca in Berna vorbitoare de limba germana nu va vor intelege in limba franceza.

Mergand in Elvetia nu doar pentru un tup, ci pentru o vacanta completa, puteți alege una dintre statiunile sale, care se afla in principal in Valais si in Graubünden, care se pot lauda cu varfurile de munti albi de zapada si un soare luminos. De exemplu, puteti merge la statiunea traditionala elvetiana Arosa, care ofera nu numai partii de schi de prima clasa, ci si servicii excelente. Sau vizitati tara lacurilor, in special, Davos, o faimoasa statiune medicala si centru sportiv. Pe iubitorii peisajelor frumoase si romantismului, fara indoiala, ii va cuceri Geneva. Tinerii si oamenii bogati prefera Lausanne, care ofera o gama larga de diverse distractii .

Daca nu sunteti sigur de posibilitatile financiare in ceea ce priveste recreerea intr-o statiune elvetiana, dar doriti cu adevarat sa cunoasteti aceasta tara, puteti comanda un tur al principalelor atractii cu autobusul. Acest lucru nu numai ca va ajuta sa economisiti cu cazarea si familiarizarea cu patrimoniul istoric si cultural, dar va va permite sa descoperiti pe deplin perla Alpilor.

Veti fi cuceriti de arhitectura colorata, atmosfera romantica si atmosfera unica de libertate.

La urma urmei, toate nuantele, chiar costul ridicat, sunt inferioare posibilitatii de a cunoaste aceasta regiune frumoaaă. Munti verzi inalti, apa turcoaz in rauri, aer curat – totul pare sa fie special creat pentru odihna corpului si sufletului. Cand va planificati vacanta, trebuie sa rezervati timp pentru a face trei lucruri: o plimbare prin Alpii elvetieni, admirand minunatele pajisti alpine si, desigur, degustarea adevaratei branze elvetiene si ciocolata. Astea sunt lucrurile de care va veti aminti mereu. Acestea sunt lucrurile care va vor cuceri pentru totdeauna.

Vacanta în Elveția

La ce sa te aștepți de la o vacanta în Elveția?

Facebook Comments Box