Elvetia, tara fabuloasa a muntilor si ONU a declarat anul 2002 „Anul International al Muntilor„. Titlul de onoare „Tara munților” este, desigur, Elvetia. Aceasta tara are 48 de varfuri montane.

Aceasta mica tara europeana a devenit centrul turismului mondial tocmai datorita vâafurilor sale montane. Nici o alta tara europeana nu se poate lauda cu peisaje atat de interesante si diverse ca Elvetia. Poate doar Romania, care nu este atat de cunoscuta si promovata.

In aceasta tara mica, gusturile gastronomice si traditiile culturale difera foarte mult una de cealalta.

Deci, doar douazeci de kilometri separa podgoriile verzi din Valea Rhone de ghetarii vesnici care adapostesc muntele Jungfrau.

Si doar o plimbare cu trenul de patru ore separa regiunea cantonului din Ticino, a carui mancare nationala este cea mai delicioasa polenta, precum si popularul Raclette din Zermatt sau salata delicioasa de ierburi de munte din Gstaad.

In timpul verii, in Alpii elvetieni puteti vedea cel mai mare ghetar – ghetarul Big Aletsch. In decembrie 2001, acest ghetar a fost recunoscut ca un Monument al Naturii si a fost introdus in patrimoniul UNESCO. Tot in timpul verii, puteti auzi in munti vuietul celei mai mari cascade din Europa, a carui inaltime este egala cu 700 de metri. La populatia locala puteti cumpara branza, care este fabricata din produse naturale. Sa va bucurati de racoarea placuta veti putea in pestera de munte Titlis.

Turistiiisi incep sa cunoasca Elvetia prin orasele sale. Capitala tarii este orasul Berna, dar nu este deosebit de popular printre turisti. Palma apartine Zurichului. Astazi, acest oras este centrul financiar al tarii si simbolul Elvetei.

Niederdorf este centrul istoric al orasului Zurich, situat pe malul drept al raului Limmat. Aceasta zona nu s-a schimbat prea mult in timp, si acum exista strazi inguste si case mici construite in stil gotic. Cantecele muzicienilor de strada produc o atmosfera speciala. Principala atractie si mandrie a localnicilor este biserica Sf. Petru. Acest templu este cel mai vechi din Zürich, este decorat cu imense clopote, al caror diametru este de 8,64 m.

Facebook Comments Box