Montreux este un oraS din cantonul Vaud, situat pe malul lacului Geneva, aflat la 40 km distanta de Lausanne, 90 km de Geneva. Cel mai apropiat aeroport este la Geneva, dupa care se ajunge intr-o ora la Montreux cu trenul sau cu masina.

Orasul Montreux este perla Rivierei elvetiene

Montreux este una dintre cele mai faimoase si mai prestigioase statiuni din lume, care este numita pe buna dreptate „Perla Rivierei elvetiene”. Intre munti si lacuri, pe tarmurile golfului, printre peisajele frumoase se afla un deal pe care este situat Montreux. Cu o clima usoara, datorita careia terenul este acoperit de o vegetatie variata, ceea ce face ca speciile sa fie incredibil de frumoase: migdalele, laurii, chiparosii, magnoliile care inconjoara gratios vilele frumoase din Montreux.

De-a lungul coastei se intinde un bulevard, la care puteti cobori pe scari. Bulevardul este decorat cu flori, verdeata si sculpturi care amintesc de festivalul anual de jazz (care are loc in iulie). In plus fata de festivalul de jazz, exista si alte festivaluri si concerte in aer liber. Montreux este plin de magazine, restaurante, baruri, discoteci, exista un cazinou. Aici va puteti odinhi si relaxa si in mod activ si linistit: plimbarile pe jos spre munti (Leysan, Villars, Champery – statiunile montane din apropiere), tenis, calarie, squash, schi nautic, alpinism, golf.

Punctele de atractie din Montreux

Pe piata Pietei se afla o statuie a lui Freddie Mercury, pe bulevard este statuia lui Charlie Chaplin. Cartierul de langa gara este o parte veche a orasului. In Muzeul Vechi din Montreux puteti afla despre istoria orasului. La o ora plimbare de-a lungul tarmului lacului, pe o insula stancoasa, se afla Castelul Chillon (neschimbat in aspectul sau de la mijlocul secolului al XIII-lea) – unul dintre cele mai faimoase castele din Europa. Anume pe el l-a cantat Byron care in poezia „Prizonierul de la castelul Chillon”. Castelul pastreaza inca spiritul acelor vremuri – lupta conducatorilor din Savoia impotriva protestantilor.

Orasele invecinate cu Montreux sunt, de asemenea, foarte interesante: Muzeul cu Orga este situat in Roche, in Eglie exista Muzeul Vinului si Sarii, iar in Lausanne exista un amfiteatru roman. De asemenea, langa Montreux se afla parcul acvatic, cel mai mare labirint, Parcul Cailor Ferate in miniatura, Parcul Copiilor Signal de Bougie.

In Montreux puteti vizita restaurante precum:

L`Ermitage – situat in hotel, are o terasa frumoasa
Le Kievskiy – ofera preparate din bucataria ucraineana
Le Trianon – bucatarie franceza si locala, o lista uimitoare de vinuri, care a fost premiata de mai multe ori.

Daca ca plac cumparaturile, in Montreux veti gasi magazine cu produse elvetiene de inalta calitate, produse de marci renumite si o varietate de produse aduse din intreaga lume.

Punctele de atracție din Montreux

Punctele de atracție din Montreux = statuia lui Freddie Mercury

Facebook Comments Box